bralem pod uwage, ze aparat mogl byc wielokrotnie otwierany, itp, ale o sam material bylem spokojny.opiszon napisał/a:spodziewałeś się, że coś z tego wyjdzie, czy może pełne zaskoczenie po wywołaniu
pozdrawiam,
dzerrry
kilka puszek kilka słoików i jeden flakon
PF
No reason to get excited.
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
MAX581 napisał/a:Na tym zdjęciu Wawelu - widać że solidnie przeterminowany lub dogrzany - tak magentą pojechał...
W zieleni już inaczej - ładnie się dominanta kompensuje...
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Fenol napisał/a:właśnie dlatego używam tych filmów tylko do testowania aparatu
MAX581 napisał/a:No dobra , ale ile można testować aparat???
Kup że sobie jakiś film ( a raczej partię filmów) np. provia - zrób test na róznych ustawieniach (zapisz i wywołaj) a później po prostu fotografuj! Naprawdę - jak nie szkoda czasu i kasy na takie eksperymenty! Poza tym dochodzi jeszcze margines błędu laborantów - bo jeśli się nie mylę - rozmawiamy o negatywach, a z tych różne można odbitki uzyskać...
Dużo różności
F100 D600 24-120/4 70-200/4 SB-910
PAn napisał/a:Na alledrogo jest HP5 dwa lata po terminie, czy to coś jest jeszcze warte?
Sprzedawca napisał, że trzymane w chłodni co oczywiście można traktować z przymrużeniem oka.
Brać, czy nie ?
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
F100 D600 24-120/4 70-200/4 SB-910