Yura napisał/a:Generic, "over - ponad" to jest tłumaczenie domyślne dla języka polskiego i możliwości wykorzystania tego słowa. A ja mówię jak rozumieją to tam gdzie to powstało - czyli "dogrzanie", "doładowanie". W praktyce to oznacza to samo , ale nie budzi negatywnych emocji.
Pozdrawiam
Arti
Tylko i wyłącznie Smena z przeszczepioną matrycą z telefonu. Stary Zenit oraz Helios.
Strona poświęcona mojej chorej córci oraz jak jej można pomóc. Polecam zajrzeć gdyż jestem nadwornym fotografem :) (w większości ;) )
www.igunia.pl
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Kuzyn Mygosi napisał/a:Dodatkowo procesory przechodzą testy ... te sprzedawane jako wyżej taktowane, wytrzymują wyższe taktowanie na etapie testów (zwykle wycinki ze środka jak można się domyślić) ... dla tego nieco wyżej podkręcisz najszybsze wersje niż najwolniejsze.
wojtekk napisał/a:Moim zdaniem overclockowanie procesorów, a zwłaszcza przy pracy w zastosowaniach dla mnie krytycznych - czyli edycji zdjęć - to coś, czego bym nigdy nie zrobił. Quad, którego mam śmiga na 64bitowej Windzie z 8GB ramu tak, że nie wiem, co miałbym mieć z tego overclocka (choć wiem, że mogę jeszcze pokręcić).
Overclocking to trochę gadżeciarstwo, imo.
Mam ciężki gust i odmienne priorytety.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
venice napisał/a:Już prędzej gadżeciarstwem (w kwesti gadżetu - tj. rzeczy) jest kupowanie Quad'a, skoro jest niewiele szybszy (bądź wcale) w 90% aplikacji od np. E8400.
K100 Super , Tamron 17-50 2.8 , P-FA 50 1.4
No Quarter napisał/a:Nawet Intel na swoich płytach z wyższej półki zachęca możliwościami OC.
Yura napisał/a:sp7foy, jeszcze do nie dawna Intel do serwerów dedykował Xenony oparte na Pentium III![]()
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:
przecież HDRy to z założenia gadżeciarstwo
więc i cokolwiek w celu ich szybszego tworzenia, jest gadżeciarstwem do kwadratu
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
radekone napisał/a:To zdjecie mozna bylo zrobic dobrze od poczatku.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
opiszon napisał/a:wolałbym mieć przepalone niebo niż taką kaszanę da dole
Pebal napisał/a:Za 5 lat takie zdjęcia będzie można wykonać bez kaszki a Ty nadal będziesz przepalał niebo.
CytatTo jest celowo wykonany ekstremalny przypadek
opiszon napisał/a:Pebal napisał/a:Za 5 lat takie zdjęcia będzie można wykonać bez kaszki a Ty nadal będziesz przepalał niebo.
lol - wolałbym raczej mieć po prostu większą rozpiętość tonalną matrycy niż bawić się w takie gadżeciarstwo
opiszon napisał/a:CytatTo jest celowo wykonany ekstremalny przypadek
i jako przypadek nie mający zastosowania w normalnym użytkowaniu, nie może być żadnym argumentem
Pebal napisał/a:Za 5 lat takie zdjęcia będzie można wykonać bez kaszki a Ty nadal będziesz przepalał niebo.
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"