"Living is easy with eyes closed"
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
opiszon napisał/a:nie wiem, będę się pewnie martwił za 40lat
Pozdrawiam
wiem, rozumiem, zdaję sobie sprawęplwk napisał/a:Dodatkowe oszczędzanie jest niezbędne. Przysłali mi szacunek wielkości emerytury i normalnie ręce opadają
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Benek napisał/a:rozsądnym wyjściem jest spora dzietność
Cytatswoją drogą innym, rozsądnym wyjściem jest spora dzietność. to zwiększa szanse, że któreś dziecko na starość przygarnie litościwie ojca / matkę i da mu kąt na zapiecku i miskę gorącej strawy...
Pozdrawiam
opiszon napisał/a:wiesz - jakbyś miał sobie na IKE odkładać kasę przeznaczoną na wychowanie potomków powyżej standardowej 2ki, to pewnie na starość żyłbyś jak krezus
bEEf napisał/a:My z Emilką odkładamy na koncie (tym e-max czy coś takiego) w m-banku. Pewnie z trudem rekompensuje to inflację (oprocentowanie ok 4-5%), ale zawsze lepiej, niż zwykłe konto. Gdy uzbiera się większa kupka pomyślimy pewnie o lokacie długoterminowej.
Benek napisał/a:mimo wszystko - mimo całego ryzyka związanego z giełdą - zdecydowałbym się na jakiś otwarty fundusz inwestycyjny - o średnim ryzyku (tzw. zrównoważony). w dłuższej perspektywie czasowej raczej na pewno zarobisz, i to sporo.
arka, pioneer, inne takie.
Benek napisał/a:swoją drogą innym, rozsądnym wyjściem jest spora dzietność. to zwiększa szanse, że któreś dziecko na starość przygarnie litościwie ojca / matkę i da mu kąt na zapiecku i miskę gorącej strawy...
Robert napisał/a:Odkładać na konto. Jak się uzbiera to lokować w nieruchomości. Kupować tanio i sprzedawać drogo. Na starość wynajęcie dobrze położonego lokalu może zapewnić wystarczające zyski.
Benek napisał/a:czyli wszyscy co mają standardową dwójkę i odkładają na IKE będą na starość krezusami?
teo napisał/a:możemy sobie pozwolić na agresywniejsze (i ryzykowniejsze) inwestycje.
Pozdrawiam
Artur
mygosia napisał/a:Opcja I - odkladanie na koncie:
mygosia napisał/a:Opcja nr III
mygosia napisał/a:Opcja nr IV
mygosia napisał/a:Niestety nie zalezy to ode mnie. No i nie kazdemu jest to dane.
Pozdrawiam
plwk napisał/a:Jak nie ma się zdolności wychowawczych to można się na tym przejechać
Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
plwk napisał/a:Istnieje coś takiego jak adopcja.
Pozdrawiam