Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
mygosia napisał/a:michas1975, musisz mieć większą głębie ostrości - czyli w praktyce ustawiasz większą przesłonę. Wiąże się to jednak z wydłużeniem czasu, o czym należy pamiętać.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
szkło w połowie pełne
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Tu zgoda. Ale: zasady dobrego wychowania mówią, aby nie wprawiać w zakłopotanie interlokutora. Chyba, że teraz wprowadzono inne.awakqwq napisał/a:należy szanować siebie i innych.
...więc można siępowstrzymać od odpowiadania na takie pytania.awakqwq napisał/a:zadawanie pytań, na które można od ręki znaleść odpowiedź w sieci
Nieuzasadniona nadinterpretacja.awakqwq napisał/a:świadczy o lenistwie i braku chęci autora
Przyjąłem do wiadomości.awakqwq napisał/a:Z mojej strony EOT
Ż jest P... p.
Chmarski napisał/a:przesłona mniejsza (wartość ustawiana większa)
awakqwq napisał/a:Uważam, że zadawanie pytań, na które można od ręki znaleść odpowiedź w sieci, świadczy o lenistwie i braku chęci autora.
Am I Nikon?
Fortunatelly, I Am Pentaxian...
Ż jest P... p.
ułamki 1/22 to mnie niż 1/2 więc f22 to mniejsza przysłona, tak gdzieś wyczytałem, ale nie wiem czy nie pomieszałem zawsze mi się to myli większa/mniejszaCytatTak się właśnie zastanawiałam jak to właściwie jest. I doszłam do wniosku, że skoro się więcej przysłania, to przesłona większa. Tak by logicznie wynikało
Więc może ktoś mnie oświeci czemu jest na odwrót?
masz racje podobnie jak plwk i zorzyk z tego powodu będę omijał takie wątki bo moje zdanie już wyraziłem.Chmarski napisał/a:PLS, nie róbmy z tego forum CF-podobnego w kwestii szukania.
Am I Nikon?
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Chmarski napisał/a:Tak to oznaczają trochę na odwrót i z tego się rodzą problemy![]()
mygosia napisał/a:Więc niech ktoś mi jednoznacznie powie, czy jak zmniejszam dziurkę, to zwiększam przesłonę [jak by logicznie wynikało], czy na odwrót, bo już całkiem 'zgupłam'
Am I Nikon?
Ż jest P... p.
Ż jest P... p.
mygosia napisał/a:jak "zwiększamy przesłonę", to dziura maleje, czy rośnie. Wrr...
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ż jest P... p.