opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ggdh, alkos, poczułem się zainteresowany (już wcześniej byłem, ale zapomniałem o tym filmie) i zaraz go sobie oglądniemy :-P

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
BOOK OF ELI
spodziewałem się lepszej fabuły

klimat faktycznie konkretny, pustynia, zbiry wszystko bardzo OK

minus fabuła związana z tą książką, szczególnie że na samym końcu wylądowała na regale wśród innych dzieł, więc nawet sam "film tym faktem stwierdza" że nie jest to aż tak najlepsza/najważniejsza rzecz

jakby polepszyli scenariusz byłoby mocno a tak wyszło przeciętnie

zmarnowały kapiał, choćw kinie musiała sceneria wgniatać

gregorisan  Dołączył: 10 Kwi 2009
dlugas1982 napisał/a:
zmarnowały kapiał, choćw kinie musiała sceneria wgniatać

Dla mnie film bardzo dobry - przesłanie, jak zawsze specyficzny DW, ale po raz kolejny "ludzkość" od zakłady może uratować wujek Sam - aluzja do Golden Gate :-/
Od siebie polecam obejrzanych w ostatnim czasie:
Defendor - tragi-komedia,
Zgon na pogrzebie - świetna komedia,
Import-Eksport - dramat.

BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
3xPOLECAM!!! Robi wrażenie...
Superwulkan: scenariusz katastrofy - Supervolcano *2005* - Superwulkan to znakomity fabularyzowany dokument wyprodukowany przez brytyjską stację BBC. Pod Parkiem Narodowym Yellowstone znajduje się olbrzymia masa magmy, która napiera na skorupę Ziemską. Nikt jednak nie zna czasu erupcji. Twórcy filmu używając najnowszych technik animacji komputerowej pokazują jak mogłaby wyglądać erupcja i jej następstwa.

Jutro będzie futro / Hot Tub Time Machine

jak toś poubił Kac Vegas to ten film jest w sam raz dla Niego, bije tamten na głowę :)

ja polecam, prosta rozrywka, w sam raz przy piwku pooglądać

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
"Prorok" czyli komu kibicujesz? Zaczęło się od "Leona zawodowca" gdzie widz brał stronę zawodowego mordercy a teraz mamy młodego skazańca który walczy... no właśnie, o co? Film ma parę mocnych scen i przykuwa uwagę przez całe 155 min. Jak dla mnie rewelacja.

a dla mnie kilka scen zbędnych i nie potrzebnych w Proroku co rozciągnęło "akcję"

film ciekawy ale mógłby być lepszy w kilku miejscach

tytuł jak dla mnie co najmniej dziwny i nie trafiony

popi74  Dołączyła: 20 Kwi 2009
Polecam film pt. "Home S.O.S. Ziemia"

"Wspólny projekt Luca Bessona i fotografa Yanna Arthusa-Bertranda to zapierające dech w piersiach, piekne i poruszające obrazy. To niesamowita podróż w głąb australijskiej rafy koralowej, wędrówka przez niebezpieczne amazońskie lasy, bezkresną pustynię Gobi i industrialne dzielnice Szanghaju… Podróż przez wszystkie kontynenty, której celem jest zwrócenie uwagi świata na problemy i zagrożenia środowiska naturalnego: globalne ocieplenie, umierające lasy, wymieranie gatunków zwierząt i roślin, na kończące się zasoby naturalne. Efekt przewracającego się domina klęsk ekologicznych może zapoczątkować katastrofalne konsekwencje. Film S.O.S. Ziemia ("HOME”) to ostrzeżenie przed zagładą, to wołanie naszej Planety o ratunek..."

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Nie da się opowiedzieć, więc trzeba obejrzeć.
"My, dzieci z dworca Zoo"
http://www.youtube.com/watch?v=zw3uP7y6TO8

fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
Polecam "Gomorra" na podstawie książki Roberta Saviano. Naprawdę świetny film o neapolitańskiej mafii zwanej Kamora

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
Znaki na drodze
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Wciąga - z minuty na minutę.

nopik  Dołączył: 02 Lis 2007
W końcu udało mi się obejrzeć Autor Widmo, mi się podobał, 2 godzinki zleciały szybko.

Zbynio  Dołączył: 07 Maj 2007

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Mam dwie darmowe wejściówki do Cinema City, nieuprawniające do wejścia na filmy 3d. Na co ja mam tam pójść, kiedy od 4 tygodni ich repertuar drgnął o 2 czy 3 nowe filmy :shock: To jakaś padaka jest to kino, puszczają w kółko Disco-robaczki i i vampiry jakieś :-/

Może był ktoś na czymś ostatnio na co warto się wybrać :?:

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
z tego, co cinema city pokazuje w Częstochowie na ten moment, w miarę godne uwagi jest "Jutro będzie futro". Przyzwoicie śmieszna, nawet z przesłaniem komedia.
Dla Cusack'a obejrzałem :D
A ogólnie z tego, co puszczają w kinach, to myślę dobry jest Serious Man (Poważny człowiek). Cohen, a to już chyba za wszelką recenzję wystarczy...

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
tatsuo_ki napisał/a:
Cohen, a to już chyba za wszelką recenzję wystarczy...

Dla mnie za pozytywna recencje byloby dopiero: Cohenowie na powaznie.

Nie znosze ich komedii.

A film bardzo fajny 8-)

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
alkos napisał/a:
Cohenowie na powaznie

Bo trudno nazwać ten film komedią. Ale trudno też z powagą patrzeć na historię głównego bohatera ;-)
Jak ktoś lubi pięknie się zdołować to polecam "Samotnego mężczyznę". Chyba najbardziej mnie poruszył z wszystkiego co w tym roku oglądałem.
W przyszłym tygodniu wybieram się na "Dobre serce". Film reżyserował gość od "Noi albinoi" więc zapowiada się ciekawie.

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
Na lekkie letnie kino polecam remake A-Team. Poszedłem trochę z sentymentu, ale z nastawieniem, że będzie gniot i się mile rozczarowałem.

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
romeoad, należy tylko przestrzec, że film zrobiony całkowicie na modłę nowoczesnego, młodego, amerykańskiego widza... bo atmosfery serialu nie ma tam nawet w tekście Hannibala, że "I love when the plan comes together"...

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Polecam Repo Men, dużo przemocy ale da się oglądać, do tego końcówka trochę zaskakuje.

Skocz do: