rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
pepek napisał/a:
No to się chłopaki wynudzicie. Cały dzień tylko plaża, morze, słońce. Nuuuda.
Żebyś Ty wiedział ile ja bym dał, żeby tę nudę mieć już teraz :-D .... inna sprawa to taka, że z moimi kochanymi diabełkami nie ma szans na nudę :mrgreen: :mrgreen:
PiotrR napisał/a:
No i jeszcze nad Bałtykiem jest ten dreszczyk emocji - człowiek nigdy nie wie, czy następnego dnia nie będzie szedł na plażę w polarze i kurtce.
Jak nie będzie lało non stop, to dla mnie bomba ... ileż się można na tej plaży smażyć, poza tym jodu więcej po deszczu ;-)

Bart  Dołączył: 18 Paź 2006
Jeżeli będziesz jechał przez Poznań (niezależnie z której strony) to polecam dalej do Kołobrzegu przez Szamotuły, Czarnków, Wałcz, Połczyn, Świdwin - zawsze jadę tamtędy (ok. 4 - 4,5 godz) - wylot z Poznania na Oborniki to masakra a w Obornikach nieczynny jest jeden most na Warcie więc kolejna masakra.
Jeżeli wjeżdzasz do Poznania od Wrocławia to można miasto ominąć przez Przeźmierowo i wylatujesz od razu na Szamotuły. Zresztą jadąc A2 to też najlepszy wariant - zjechać na ostatnim zjeździe w Poznaniu (Komorniki) i dalej do Przeźmierowa. Do Kołobrzegu też mz lepszy wjazd jest od Świdwina (Zieleniewo) niż od Białogardu (Karlino).

Pozdrawiam

dzięki Bart :-B , każda taka informacja jest bezcenna ...

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
rysiekll napisał/a:
Jak nie będzie lało non stop, to dla mnie bomba ... ileż się można na tej plaży smażyć,

A, pełne poparcie, bardzo lubię plażę, jak wieje i jest chłodno. Z naciskiem na "wieje". Niestety moja rodzina ma na ten temat inne zdanie.
Kurde, nigdy nie byłem nad Bałtykiem jesienią. Muszę się kiedyś wybrać.

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
pepek napisał/a:
No to się chłopaki wynudzicie. Cały dzień tylko plaża, morze, słońce. Nuuuda.

Tak było jak jechałem tam pierwszy raz. Plaża jest dla niewieściej części naszej rodziny ;-) . Męska spędza czas inaczej :evilsmile: .

maxthebest  Dołączył: 14 Mar 2010
rysiekll, poprę Bart'a, co do trasy z Poznania...O Obornikach zapomnij - robią jeszcze tzw. mały most i wszystko pcha się jedynym istniejącym..Ostatnio była tam stłuczka, sparaliżowało całe Oborniki..Trasa na Szamotuły, Czarnków, Wałcz jest spokojna, godna polecenia, od czasu do czasu schowani niebiescy z radarem..Ja jeżdżę kilkanaście lat w rejon Świdwina i dla jeszcze większego spokoju z Szamotuł lecę na Wronki, dalej lasami na Krucz, Wieleń, Człopę, Tuczno, Mirosławiec, Kalisz Pom, Drawsko i Świdwin..Dzis jechałem tak od Drawska do Poznania..cisza, spokój, zero mundurowych, lasy, jeziora..To jest trasa o mniejszym ruchu (poza odcinkiem Mirosławiec-Kalisz, częścią krajówki na Szczecin)...Polecam...Od Drawska do Świdwina, zwłaszcza na początku sporo zawijasów, ale taki juz urok tamtych stron...A wracając do wjazdu do Poznania, to od Wrocławia wpadając, trzymaj się znaków na Pniewy, na drogę 92 zwaną "stara dwójką" - tak wyjeżdżając dwupasmówką będziesz miał odbicie w prawo na Szamotuły..:) Co do morza..wróciłem z weekendu...16stp, 10stp nocą..jak na razie dla wytrwałych, choć gdy słońce wyrwie się zza chmurek, a leżysz w plażowym dołku, to grzeje :)

pepek  Dołączył: 19 Lip 2006
maxthebest napisał/a:
16stp, 10stp nocą..jak na razie dla wytrwałych, choć gdy słońce wyrwie się zza chmurek, a leżysz w plażowym dołku, to grzeje :)

Nie wiem gdzie byłeś, ale ja nie zauważyłem takiej temperatury nad morzem w ten weekend. W nocy nie wiem ile było, ale w dzień było zdecydowanie cieplej. Fakt, wiatr nie był zbyt przyjemny.

maxthebest :-B

[ Dodano: 2010-06-21, 21:50 ]
A gdzie zjeżdżać na Szamotuły z A2 jadąc od Łodzi?

maxthebest  Dołączył: 14 Mar 2010
rysiekll, tak jak pisał Bart - mijasz pierwsze zjazdy do miasta od Katowic i Mosiny, a wjeżdżasz ostatnim (tu sie skup, bo dalej będziesz musiał do Buku zasuwać ;-) ) w KOMORNIKACH - w lewo masz na WROCŁAW, a w prawo do miasta, do dzielnicy Grunwald. To jest nowy, ładny wjazd dwupasmówką. Pojedziesz prosto na wiadukt górczyński (pod nim tory), za nim na światłach w lewo i pociągniesz za znakami na Pniewy..:-)
pepek, Rewal - przywitał mnie chmurami i ulewą, a zimno było, bo zimne masy powietrza zalegały i wiatr, który wiał do ciepłych nie należał..W nocy poszedłem do auta popatrzeć na temp. i mnie zmroziło, miałem w domku włączony grzejnik, a do zmarzluchów nie należę..W dzień, gdy wiało połaziłem brzegiem morza w samych spodenkach - gdy słońce zachodziło, było po prostu zimno...

Niech się dzieje ... piątek rano wyjazd ... śniadanie u kuzynki we Wrocławiu i dalej w drogę ... Macie jakieś wskazówki jeszcze co do drogi z Wrocławia na Kołobrzeg? Szczególnie mnie interesuje jak objechać Szczecin ...

P.S. Droga powrotna to pewnie będzie na Poznań, A2 dalej do domu ...

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
rysiekll napisał/a:
... nacht Breslau ...

W innym wątku było to poruszane, jesteśmy w Polsce i należy używać naszych nazw.

j-z  Dołączył: 23 Sty 2009
plwk napisał/a:
rysiekll napisał/a:
... nacht Breslau ...

W innym wątku było to poruszane, jesteśmy w Polsce i należy używać naszych nazw.

I to z bledem jeszcze. Powinno byc "nach Breslau" albo "Richtung Breslau" no chyba, ze chodzi o "die Nacht in Breslau". Sorry, ot takie zboczenie zawodowe...

j-z pewnie masz rację ;-)
plwk ok, post zmieniony ...

A wracając do tematu, w okolicach Szczecina i na wschód jechać jak pokazuje nawigacja czy też systemy w necie czy może jakoś inaczej?

pepek  Dołączył: 19 Lip 2006
rysiekll napisał/a:
A wracając do tematu, w okolicach Szczecina i na wschód jechać jak pokazuje nawigacja czy też systemy w necie czy może jakoś inaczej?

Po wjeździe do Szczecina lecisz cały czas na Gdańsk. Wskakujesz na drogę S6 i lecisz nią aż do skrętu na Gdańsk. Później cały czas 6 do rozjazdu Świdwin-Kołobrzeg. Tu oczywiście lecisz na północ. Ale przecież Ty lecisz do Mrzeżyna, więc wcześniej musisz skręcić. Najlepiej w Płotach na Gryfice, Trzebiatów. W sezonie przejazd przez Kołobrzeg raczej nie wskazany.

Adam Sławomir  Dołączył: 07 Maj 2007
Uwielbiam to forum.
Google

Niedługo będzie: "otwieram lodówkę, a tam Pentax.org.pl".
Maasakra ;-)

Skocz do: