"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
PK napisał/a:--- po prostu dotarło do mnie, że fotografie cyfrowe są tak naprawdę wyjątkowo nietrwale- wystarczy na przestrzenie kilkudziesięciu lat "rewolucja" informatyczna (nie ważne w którą stronę ) i po fotkach...
GX-10 i troszke starocia
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
kierdel napisał/a:Moim zdaniem trzeba konwertowac do kolejnych standardowych formatow i bedzie "wieczne".
nie ma mnie w internecie
CytatMarek Wyszomirski na PPD w Górach Stołowych pokazywał slajdy naświetlane ze zdjęć cyfrowych.
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
Dobrze, naprawdę dobrze.bix napisał/a:Cytat:
Marek Wyszomirski na PPD w Górach Stołowych pokazywał slajdy naświetlane ze zdjęć cyfrowych.
OK. Ale nie każdy był, jak to wyglądało - dobrze?
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
tatsuo_ki napisał/a:są dowody na to, że klisza przechowywana w odpowiednich warunkach wytrzyma ponad 100 lat, bo po prostu są takie klisze, natomiast, że nośnik elektroniczny wytrzyma tyle czasu - są takie przewidywania, można ufać producentom, którzy tak twierdzą, ale tak starego elektronicznego nośnika jeszcze po prostu nie ma...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
tapirek napisał/a:i jest to zawsze ta sama - w 100% idealna kopia
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:niech się dyplomowani informatycy wypowiedzą, ale z tego, co pamiętam, 100% idealnej kopii nigdy się nie osiągnie... nie przy obecnych technologiach...
pozdrawiam,
dzerrry
tapirek napisał/a:i większej bzdury dawno nie słyszałem.
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:no cóż... mnie na polibudzie, jak jeszcze byłem na infie, tłumaczyli, że cokolwiek byśmy nie robili, zawsze bity "uciekają" i dlatego używa się sum kontrolnych...
tatsuo_ki napisał/a:cokolwiek byśmy nie robili, zawsze bity "uciekają" i dlatego używa się sum kontrolnych...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:mnie, jako informatyka
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:sam system przesyłania "jeszcze raz" też musi być zrobiony bezbłędnie... nie ma chyba osoby, która używając Windowsowego "Przenieś" nie straciłaby jakiegoś pliku ...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();