opiszon napisał/a:i nie, nie straciłem plików przy przenoszeniu danych coś ze mną nie tak
nie ma mnie w internecie
Oj kręcisz. Mówimy o przechowywaniu plików obrazów, nie o filozofii. W przypadku, o którym mówimy, 100% wierna kopia to kopia przenosząca w 100% te same informacje (w naszym wypadku obraz). Jeśli kopia ma w 100% te same cyferki (mówiąc w uproszczeniu), to jest wierna, niezależnie od tego jak to sobie wygląda w warstwie nośnika, bo to nie wpływa na informacje.tatsuo_ki napisał/a:a mnie jako filozofa teoretyka w tej chwili, w dodatku semantyka... 100% to 100% wierna kopia...
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:100% wierna kopia to kopia przenosząca w 100% te same informacje
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:kopia negatywu w sferze przenoszenia informacji jest równorzędna kopii cyfrowej...
Zeby moc na przyklad wykonac odbitke srebrowa w wypadku gdy zginie oryginal.tapirek napisał/a:tylko po co?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Zeby moc na przyklad wykonac odbitke srebrowa w wypadku gdy zginie oryginal.tapirek napisał/a:tylko po co?
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
tapirek napisał/a:Polemizowałbym
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:na moje filozoficzne wywody, że 100% kopia powinna być kopią "co do bita", mówicie, że najważniejsza jest warstwa komunikatu
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
CytatJak w temacie; czy jest jakakolwiek sensowna* możliwość przeniesienia zdjęcia wykonanego techniką cyfrową na bardziej konkretny materiał jakim jest klisza ?
GX-10 i troszke starocia
kierdel napisał/a:ktora zastosowano przy zdjeciach umieszczonych w sadach Voyage
NAFO expansion is non-negotiable
CytatMoje opony mózgowe aż zapiszczały na zakręcie zwątpienia
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:ale ona właśnie jako komunikat jest zgodna w 100% bit do bitu
dopiero w warstwie fizycznej się różni
nie ma mnie w internecie
Kytutr napisał/a:Co to są "sady Voyager"? Litości
GX-10 i troszke starocia
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron