fotonyf napisał/a:Ja na pewno kupię i dla mnie nie ma różnicy, czy nowy czy uzywany, tylko ile kosztuje.
W moich dalekosiężnych planach jest cała seria korpusów serii K i M i nie tylko, z LX-em na czele.
fotonyf napisał/a:l_uka napisał/a:szkoda ze pentax nie robil TLRkow :>
Wcale nie szkoda. Walczyłem ze Startem i Flexaretem ale dopiero lustrzanka średnioformatowa z kominkiem daje satysfakcję. Ale chyba to trzeba przećwiczyć, żeby wiedzieć, co pasuje.
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
Maciek napisał/a:No tak ale czy byłbyś chętny aby zapłacić za takiego KX-a między 2 a 3 tysiące złotych (w końcu to najwyższy model w serii) albo 1999 za ME Super?
- nie.CytatJa przy kominku jestem rozdarty.
Maciek napisał/a:Ja przy kominku jestem rozdarty.
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
Maciek napisał/a:No tak ale czy byłbyś chętny aby zapłacić za takiego KX-a między 2 a 3 tysiące złotych (w końcu to najwyższy model w serii)
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:Tak gwoli prawdy, to K2/K2DMD byly najwyzej
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
fotonyf napisał/a:[quote="
Nie chodzi o to by zrobić zdjęcie ale by robić zdjęcie
fotonyf napisał/a:Ale gdybym miał te pieniądze, wydałbym je na rzeczonego KX-a czy ME Super.
Chciałbym je mieć i tylko kwestia możliwości finansoych. A one czasami się zmieniają ze złych na gorsze albo na lepsze.
K10D; LX
Vivitar S1 105/2,5; Sigma 135-400/4,5-5,6; D-xenon 18-55/3,5-5,6; SMC A 35/2,8; SMC A 28/2,8; SMC M 50/1,4 +parę innych
Metz 32 MZ3; Pentax 540 FGZ; Slik PRO 713 CF; Slik SBH 280
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
P30T, MZ-3, Ds, K20D, 40/2.8 Limited, 50/2, Zenitar, 135/3.5, 18-55, 28-105 IF&AL, 80-320, Optio 60, Metz 48AF-1 digital.
Maciek napisał/a:alkos napisał/a:Tak gwoli prawdy, to K2/K2DMD byly najwyzej
Ups... nie odrobiłem zadania domowego... chowam głowę w piasek.
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
jacekzom napisał/a:Przyszlosc analogow jest taka sama jak gramofonow na czarne plyty
Cudnie, fajnie i w pytę
CytatTo byl mechaniczny TOP... K2 to TOP ale elektroniczny... To tak jakbyscie się zastanawiali czy topem serii M byl MESuper czy MX:-PPP
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Maciek napisał/a:jacekzom napisał/a:
Przyszlosc analogow jest taka sama jak gramofonow na czarne plyty
Czyli świetlana?
K10D; LX
Vivitar S1 105/2,5; Sigma 135-400/4,5-5,6; D-xenon 18-55/3,5-5,6; SMC A 35/2,8; SMC A 28/2,8; SMC M 50/1,4 +parę innych
Metz 32 MZ3; Pentax 540 FGZ; Slik PRO 713 CF; Slik SBH 280
P30T, MZ-3, Ds, K20D, 40/2.8 Limited, 50/2, Zenitar, 135/3.5, 18-55, 28-105 IF&AL, 80-320, Optio 60, Metz 48AF-1 digital.
Pentax K5 +DA 18-55WR; A50/1,7;
*ist DS +DA 18-55mm; Minolta X-370s i 2 obiektywy
Maciek napisał/a:
Ja jestem wielkim fanem czarnych płyt - w ostatnim czasie parę nabyłem, parę dostałem - miło się ich słucha a jak się weźmie do ręki to już w ogóle git. Szatańskie wynalazki w stylu mp3 chowają się głęboko bo co to za muzyka jak nawet książeczki nie ma.
Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze przedwzmacniacza gramofonowego - na razie muszą wystarczyć słuchawki.
Ż jest P... p.
puszka sardynek i słoik ogórkow
K100D - jee jee jeeeeeeeeeeee!
Dużo różności
Dużo różności