Snorg napisał/a:Za to do Sony co tydzień coś nowego.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:wymagają włożenia nowego czipu
Snorg napisał/a:Chociaż podejrzewam, że ta współpraca ogranicza się do pełnego otworu.
Snorg napisał/a:Wspomniałeś o Tokinie. Poczytam o niej.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Snorg napisał/a:W desperacji zaczynam myśleć o kupieniu jakiejś A230
Snorg napisał/a:W systemie Pentaxa bardzo mi brakuje odpowiednika 400 L Canona, dlatego rozglądam się za jakimś zamiennikiem.
Kolega tu mysli o alfie 230 wiec lepiej by bylo naprowadzic go na d80/d90klimecki_ napisał/a:d200/d300/d2h itp).
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
perl napisał/a:Nikona nie kupuj. Co z tego że jest parę szkieł bardzo tanich, skoro zdecydowana więszkość najważniejszych szkieł wychodzi o wiele drożej niż w innych systemach.
perl napisał/a:klimecki_ napisał/a:
d200/d300/d2h itp).
Kolega tu mysli o alfie 230 wiec lepiej by bylo naprowadzic go na d80/d90
Snorg napisał/a:Optycznie nie odbiega od elki canona - myślę o ostatniej wersji - APO Macro (opinia kanoniarza, który miał oba szkła).
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
klimecki_ napisał/a:ale puchy-cegly dadza kopa (af) roznym wkretarkowym sigmom, tokinom i starszym systemowym.
"ktoś gdzieś kiedyś miał" - za cholerę nie pamiętam kto, bo to juz dobrych pare lat temu było, ale usłyszałem, żeby ten obiektyw szerokim łukiem omijać ;]Snorg napisał/a:Nie wiem skąd Perl wziął informację o słabej jakości Sigmy, bo właśnie optyka zdecydowała,
Pentax LX
perl napisał/a:"ktoś gdzieś kiedyś miał" - za cholerę nie pamiętam kto, bo to juz dobrych pare lat temu było, ale usłyszałem, żeby ten obiektyw szerokim łukiem omijać ;]
perl napisał/a:Oczywiście to stary, analogowy szajs, ale jak ktoś nie robi zbyt dużych odbitek, to słabej jakości optyki nie zobaczy. No ale te Sigmy to też stare jak Świat są.
Klapki i pasek z napisem Pentax
Viridian napisał/a:Z tego co pamiętam to do L brakowało mu bardzo dużo szczególnie pod względem ostrości na pełnej dziurze i CA
abberacje chromatyczneSnorg napisał/a:Nie wiem tylko, co znaczy CA?
No cóż, ja nie będę Ci blokował Twoich pieniędzy na koncie, żebyś czasem nie zrobił przelewu za ten obiektyw, jak go kupisz. Twoja decyzja.Snorg napisał/a:I właśnie po to założyłem temat. Liczyłem, że odezwie się ktoś, kto trzymał ten obiektyw w ręce. A tak, fantom. tylko opinie z czwartej ręki.
Odróżniaj analogowy szajs od analogowego szajsu.Snorg napisał/a:Dobre! Takich analogowych szajsów szukam.
To trochę mija się z celem. Lepiej chyba puszkę APS-C wypakowaną pikselami (około 12 to minimum) i do tego jakąś 400mm i styka. Lepsze zbliżenie.Snorg napisał/a:kupię elke z pełnoklatkowym canonem tylko na ptaki
Pentax LX
opiszon napisał/a:abberacje chromatyczne
Viridian napisał/a:Z tak długich szkieł miałem w rękach jeszcze tylko L 400/5,6 i Tamrona 200-400/5,6
perl napisał/a:Byłbym w stanie spokojnie fotografować na cyfrance szkłami pokroju FA* 80-200/2.8, Nikkorem AF-S 80-200/2.8, Nikkorem 80-200/2. D ED
perl napisał/a:Nikkorem 80-200/2. D ED