tatsuo_ki napisał/a:kierdel napisał/a:
2-3 lata studiow w tym jest 30% moim zdaniem zbednej matmy (uuu, ale mi sie oberwie)
ode mnie na przykład nie... ja już nie reaguję, jak ktoś takie głupoty wypisuje...
GX-10 i troszke starocia
Arti napisał/a:bEEf, dobry kawał, naprawdę dobry... pogadamy kiedyś o tym na jakimś spotkaniu...
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
nie ma mnie w internecie
bEEf napisał/a:pogadać przy piwie zawsze fajnie
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam
Arti
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:premiuje inne profity
ale tez troche lat spedzilem w mniejszych i wiekszych firmach...Arti napisał/a:kilkanaście lat obserwacji korporacji od środka?
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
opiszon napisał/a:daleki byłbym od proponowania biologowi kariery w IT
romeoad napisał/a:A ja niekoniecznie. Oczywiście to zależy jaki biolog. Jest sobie taka dziedzina jak bioinformatyka, jeśli ktoś jest biologiem i lubi genetykę to polecam się zainteresować. Tyle, że to nadal będzie biologia, ale ze sporą dawką IT.
Gringo napisał/a:A co do wyboru studiów- trzeba wybrać mądrze i z zamysłem. Trzeba pomyśleć o perspektywach po nich i nie powinno być porblemu.
Gringo napisał/a:Nie wgłebiając się w szczegóły, jeśli dla kogoś studia są momentem w życiu majacym mu zapewnić lepszą przyszłość to wybierałbym tak jak napisalem dwa zdania wyżej.
GX-10 i troszke starocia
Gringo napisał/a:Jeśli dzięki temu, że uczelnie dostawałyby lepsze pieniądze za kształcenie, potrafiłyby podnieść poziom kształcenie i DOSTOSOWAĆ go do realiów rynku pracy
nie ma mnie w internecie
Pozdrawiam
Arti
frequency napisał/a:Nowy adiunkt łapie się wciąż na dolną granicę lub jej okolice.
Pentax, zasadniczo.
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
Pentax, zasadniczo.
Pasja jest potrzebna w każdej pracyggdh napisał/a:Czyli bycie na uczelni jest w wiekszosci dla pasjonatow? Wcale mi nie ulatwiacie decyzji o powrocie
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Gringo napisał/a:Uważam, że studia w Polsce powinny być płatne. Oszczędziłoby to czasu wielu osobom, które wybrały studia z lenistwa.
Gringo napisał/a:Osoby niezamożne mogłyby korzystać z ofert stypendialnych i kredytów studenckich.
Gringo napisał/a:Jeśli dzięki temu, że uczelnie dostawałyby lepsze pieniądze za kształcenie, potrafiłyby podnieść poziom kształcenie i DOSTOSOWAĆ go do realiów rynku pracy, to myślę, że wprowadzenie opłat za studia byłoby z korzyścią dla każdego.
Gringo napisał/a:A co do wyboru studiów- trzeba wybrać mądrze i z zamysłem. Trzeba pomyśleć o perspektywach po nich i nie powinno być porblemu.
Gringo napisał/a:Obecnie kierunki biologiczno-chemiczno-technologiczne, czy typowo ścisłe jak budownictwo, inżynieria czy związane z IT są i będą przydatne za 10 lat. A osoby posiadające MGR czy MGR INŻ. po tych kierunkach na swój los narzekać nie powinny.
Gringo napisał/a:Są też kierunki, po których nieomal z urzędu można mieć pracę. A to ze względu na niedobór tychże specjalistów w branży. I to też godne jest zauważenia i wykorzystania.
Gringo napisał/a:Nie wgłebiając się w szczegóły, jeśli dla kogoś studia są momentem w życiu majacym mu zapewnić lepszą przyszłość to wybierałbym tak jak napisalem dwa zdania wyżej.