Yashica Mat124, Canon 100d
CytatKolejny absurd polskiego systemu to sztywny podzial uczelni na wydzialy. Dlaczego nie mozna po prostu studiowac na uniwersytecie i zaliczac wymaganego minimum komptencyjnego dla danej specjalnosci, a jak akurat przyjdzie ochota, to dodatkowo zapisac sie na jakis kurs z Schopenchauera?
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
Eldred napisał/a:Może nie zarabiam zbyt dużo ale jest ok.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
I co poszli robić badania bez żadnej teori??? Ciekawe rzeczy tu piszesz - może to jacyś geniusze byli?dzerry napisał/a:Tak sie jakos dziwnie sklada, ze tam nikogo nie odsiewali, nie uczyli sie pieciu odmian fizyki, trzech matematyki i dwoch mechanik, za to spedzali cale dnie na realnych badaniach dla Boscha i Ericcsona w labach sponsorowanych przez te firmy. Koles z budownictwa robil badania z mechaniki akustycznej dla firmy budujacej na przyklad most Malmo-Kopenhaga.
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
...
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
Nooo właśnie. Czyli coś, co lubią studenci - zaliczyć laborki, zupełnie nie rozumiejąc co się tam właściwie robiłoandrusz napisał/a:I co poszli robić badania bez żadnej teori??? Ciekawe rzeczy tu piszesz - może to jacyś geniusze byli?
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
A czy ja napisalem, ze bez zadnej? I nie to nie byly laborki, tylko dwuletnie projekty zakonczone pracą i prawdziwą obroną. Nawet ja, swoja marna prace semetralna musialem bronic dwie godziny, bo recenzenci mieli zakreslenia i notaki praktycznie na kazdej stronie pracy.andrusz napisał/a:I co poszli robić badania bez żadnej teori???
andrusz, i to jest kolejny mit polskiego inzyniera od wszystkiego. Na dluga mete nie da sie byc dobrym we wszystkim. Dlaczego naukowcy specjalizuja sie tak wasko? Ja mam zupelnei inne doswiadczenia. Pracuje w bardzo duzej firmie softwarowej z labami na calym swiecie i jakbym sie nie staral, to nie widze zadnej przepasci. Sam znam paru gosci, ktorzy cale zycie robili w jednym, ale jak przyszedl sygnal z centrali i wszystkie rece na poklad w drugim, to w trakcie jednego projektu musieli od nowa wszystkiego sie uczyc i dawali rade. Jezyki to tylko sztuczki i kruczki - przeciez i tak na poczatku i na koncu jest algorytm.andrusz napisał/a:Ja mam inne doświadczenia odnośnie umiejętności anglików, holendrów, niemców (działka IT)
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:przeciez i tak na poczatku i na koncu jest algorytm
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
dokładnie, wolę zarabiać te 2-3 setki mniej, niż wydawać je na psychologa i deprimy, po tym co słyszę od znajomych odnośnie rygoru w pracy i iście północnokoreańskich metodach kontroli pracownika ciesze się, że mam w swojej pracy taką swobodę i jestem odpowiedzialny za siebie.andybond napisał/a:Eldred dokładnie-po 21 latach pracy mogę powiedzieć że czasem lepiej zarobić mniej ale iść do pracy z radością.
Yashica Mat124, Canon 100d
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
dzerry napisał/a:O wiele wazniejsza jest zdolnosc adaptacji i umiejetnosc MYSLENIA.
dzerry napisał/a:Zawsze znajda sie ludzie, ktorzy maja podstawowe braki i na takich zaden system nie pomoze. Ale tacy ludzie tez sa potrzebni - nie kazdy musi byc glownym projektantem.
dzerry napisał/a:andrusz, i to jest kolejny mit polskiego inzyniera od wszystkiego.andrusz napisał/a:Ja mam inne doświadczenia odnośnie umiejętności anglików, holendrów, niemców (działka IT)
andrusz napisał/a:nie orientuje się w zagadnieniach sieciowych albo związanych z systemami operacyjnymi - bo ich tego nie uczyli. Tu wcale nie chodzi o "inżyniera od wszystkiego"!
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
andrusz napisał/a:badania operacyjne
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Ale bez przesady - głównym zadaniem programisty nie jest wymyślanie algorytmów, jeśli już, to raczej ich implementacja.