Thadeus napisał/a:Zapytaj się kolegi na której migawce.
GX-10 i troszke starocia
andybond napisał/a:No i oczywiście więcej w jednostce czasu
andybond napisał/a:prawie każda rzecz ma napis Made in China
andybond napisał/a:Ten znak to po naszemu właśnie wygodniej szybciej łatwiej i przyjemniej dla producentów
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
jorge.martinez napisał/a:
Ciekawe czy ktoś się jeszcze daje nabrać na tę propagandę manualnych stałek K lub M42.
andybond napisał/a:Benek napisał/a:Ograniczeniem jest kasa, a nie dostępność sprzętu.
Całkowicie się z tym zgadzam.jak słyszę od kogoś kto wybrał C czy N że wybrał te systemy ze względu na zatrzęsienie optyki a od 3 lat cyka tylko kitem to mnie krew zalewa
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
Miłośnik pełnej klaty
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
to ja mam odwrotnie, wszystko mi nie pasuje oprócz samego obrazu, jaki generuje "piątka" . Po prostu nie ma sensu obrabiać, jpegi są dla mnie wystarczające wyplute przez puchę. Ostrość jest lepsza oczywiście z rawów. Niestety mam PS3, który marka II nie obsługuje, a fabryczny program to dla mnie jakaś tragedia. Następny wydatek - lightroom .rbucz napisał/a:ciągle nie do końca leży mi kolorystyka fotek z Canona
pozdrawiam,
deckard
N
Miłośnik pełnej klaty
pozdrawiam,
deckard
N
Miłośnik pełnej klaty
andybond napisał/a:Niestety gdy Sears Tower zamieni się w pył
Klapki i pasek z napisem Pentax
rbucz napisał/a:Ale, że nie ma ideałów- ciągle nie do końca leży mi kolorystyka fotek z Canona. Kręcę ustawieniami, balansem itd. - z Pentaksa jakieś ładniejsze. Może kwestia przyzwyczajenia .
MusicMan napisał/a:Ale brakowalo mi jasnych szerokich stałek jak 35/1.4 ( z FF) w canonie. Szkoda, że P nie ma takich limitedow bo bym nie zmienil systemu.
Benek napisał/a:Rozumiem, że masz w swojej torbie foto EF 31/1.4?
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
Pentagram napisał/a:Wcale się nie dziwię MusicManowi. To świetny obiektyw.
Jacek S napisał/a:A tym co nie wystarczał APSC już dawno zmienili system, kupili Canona 40d i czekają spokojnie aż FF jeszcze stanieje. Znam też takich, którzy kupili nikona d700 na raty bo ma świetny autofokus, ale na razie z braku kasy inwestują w manualne szkła.
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie