KX DA18-250 FA35/2.0 540FGZ M35/2.8 M50/1.4+1.7+2.0 M80-200/4,5 M200/4.0 A50/1.7+2.0 K50/1.4 K35/2.0 +20innych
- k10d+grip+matowka z klinem DA18-55, FA50/1.4, M100/2.8, K200/2.5, Sigma10-20, M28/2.8+3.5, M135/3.5, Tele x1.7 AF (z manualnych robi AF)
webjay napisał/a:z ciekawosci: ktora z dwoch (a moze dwie na raz) macie zamiar kupic? :)
Cambo
Nowy na Forum- Canon F1, FD 24/2.8, FD 35/2.0, FD 50/1.4, No i nie dawno znaleziony Pentax Super A, Olympus C-760
webjay napisał/a:z ciekawosci: ktora z dwoch (a moze dwie na raz) macie zamiar kupic?
srutututu
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Wiem do czego służy przełącznik. Ale po kiego on jest przy QSF ?.Pentagram napisał/a:ten przełącznik służy do odłączenia silnika obiektywu
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Tego nie wiedziałem. Myślałem, że tylko z producentami niezależnymi trzeba robić takie zabiegi( Sigma, Tamron). Ale widocznie tak trzeba z USM czy SDM.Pentagram napisał/a:wszystkie szkła z USM, czy to Canon, Nikon czy co innego tak mają.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
K-5, K 100d + Grip DICAIN/SMC-DA 18-55/SMC-FA 28-70/Sigma 70-300 APO II/METZ 58 AF-1/GOLDPHOTO YH324C + YH 430/POWERLUX FW-2 /Blendy ROTIN okrągłe 5w1, 110cm/Dyfuzor LIGHTSPHERE/Torba TAMRAC Pro 8/Plecak LOWEPRO,kubki,smycze,koszulki...
Bawiłem się wczoraj EOS-em 350 z kitem i przełącznik był tylko na obiektywie. Po przełączeniu na MF nic więcej nie trzeba było robić.Pentagram napisał/a:wszystkie szkła z USM, czy to Canon, Nikon czy co innego tak mają. Aby przełączyć na ostrzenie manualne trzeba wyłączyć zarówno na obiektywie jak i na korpusie, a ręczne doostrzanie przy włączonym AF nie ma nic do tego przełącznika. W L-kach jest tak samo.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Stachu napisał/a:W kicie od Canona nie ma USM
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Stachu napisał/a:W kicie od Canona nie ma USM .
l_uka napisał/a:ba, powiem wiecej, canon nie ma silnika w body
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski
W C350D nie ma przełącznika AF/MFStachu napisał/a:W kicie od Canona nie ma USM .
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
ME-Super,GX-1L, kit, K135/3.5, A50/1.7, duża blenda, lampa FGZ360+inne, ciągły brak czasu.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.