romeoad napisał/a:Używa się czegoś, co stabilizuje urządzenie (statyw, dolly, steadicam czy flycam, albo ramię-wysięgnik)
romeoad napisał/a:kręci bezpośrednio przy obiektywie
romeoad napisał/a:Chodzi o zakres obrotu i precyzję nastawienia.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:A co za problem przypiac do tego aparat?
alkos napisał/a:Pro Nikony maja naprawde mily pierscien ostrzenia...
alkos napisał/a:przyslony lepiej zebys nie zmienial w trakcie
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Raven napisał/a:Ciągle jednak nie wyobrażam sobie filmowania szybko ruszających się obiektów lustrzanką
Raven napisał/a:że o zabawie przesłoną nie wspomnę
Raven napisał/a:Nie rozumiem twierdzenia, że teraz to już lustrzanka do wszystkiego się nada idealnie. Są wyjątki, więc proszę bez uogólniania.
Raven napisał/a:Nie zawsze, teraz ja gwarantuję.
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki, raczysz zartowac? Sceny poscigu sa przeciez poruszone i nieostretatsuo_ki napisał/a:no widzisz... a inni już tak:
http://www.youtube.com/watch?v=Vez7qSrZfpc
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Kazdy z nas ma na wyciagniecie reki srodki, o ktorych 20 lat temu nawet zawodowcy mogli pomarzyc. Niesamowite. Tylko uczyc sie i krecic.
xrog napisał/a:potrzebni są specjaliści od różnych dziedzin i pomocnicy
,xrog napisał/a:amatorskich projektach
xrog napisał/a:poważniejszych projektów
nie ma mnie w internecie
boso
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
tatsuo_ki napisał/a:xrog napisał/a:potrzebni są specjaliści od różnych dziedzin i pomocnicy
a od kiedy to są środki techniczne - specjaliści i pomocnicy?
tatsuo_ki napisał/a:
zresztą już samo mówienie o
,xrog napisał/a:amatorskich projektachxrog napisał/a:poważniejszych projektów
jest dla mnie symptomem przerostowości dzisiejszych czasów formy nad treścią...
pozdrawiam,
dzerrry
Nie no, robienie projektów jest bardzo właściwe. Trudno zrobić coś sensownego bez porządnego projektu, tak na spontana. Ale jeśli ktoś poprzestaje na projektach, to będzie mógł o nich co najwyżej opowiadać.xrog napisał/a:Nie zabronisz mi chyba robienia projektów, zwłaszcza w symptomatycznych dzisiejszych czasach, co? Przecież ja nie zabraniam ci robienia filmików.
dzerry napisał/a:Jeszcze troche i ten temat przerosnie poziomem marudzenia "Przyszlosc Pentaksa". xrog, czy naprawde trzeba wszystko pisac wielkimi literami? Oczywiscie, ze mowie amatorskich projektach. Przeziez w projektach na serio kamera to jest najmniejsze zmartwienie.
Po to, ze zwykly amator z wyobraznia moze zrealizowac produkcje, gdzie warstwa techniczna staje sie przezroczysta dla odbiorcy. Widz, ogladajac film, nie mysli po pierwszej scenie - o! amatorska produkcja, tylko po prostu go oglada. No chyba, ze jest sprzetowcem z forum fotograficznego, wtedy od razu widzi, ze to z lustrzanki i z utesknieniem czeka na pierwszy rolling shutter albo przelicza ilosc klatek na sekunde, zeby na koniec tryumfalnie oznajmic, ze to wszystko bez sensu.xrog napisał/a:Jeśli amatorskie - po co dyskusja o technicznej jakości
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:zwykly amator z wyobraznia moze zrealizowac produkcje, gdzie warstwa techniczna staje sie przezroczysta dla odbiorcy. Widz, ogladajac film, nie mysli po pierwszej scenie - o! amatorska produkcja, tylko po prostu go oglada.
xrog napisał/a:Jeśli ktoś myśli po pierwszej scenie "o! amatorska produkcja" to wg mnie nastąpiło co najmniej niedopasowanie formy z treścią
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:powiedz, co chcesz osiągnąć, co chciałbyś powiedzieć takim zabiegiem?
nie ma mnie w internecie