bildam  Dołączył: 19 Kwi 2006
macioh napisał/a:
bildam, sprawdzałeś czy masz aparat? :lol:
:lol: :lol: :lol:

emdek  Dołączył: 28 Sty 2007
bildam napisał/a:
tref napisał/a:
Obawiam się, że niedługo trzeba będzie stworzyć nowy dział - Ekscytacje
Wczoraj spotkałem gościa z K10D tak przypadkowo w Szczecinku, pogratulowałem mu aparatu, zapytałem czy zna nasze forum(okazało się, że nie zna) i zaprosiłem na naszą stronę. Ale odnosłem wrażenie, że go bardziej wystraszyłem swoim zachowaniem :-P

Mnie (a raczej kasetke) 1-go maja na miejskiej imprezie w Sulecinie wypatrzyl ktos z kadyszka i sie potem zastanawialem czy to przypadkiem nie jakis gorzowiak z forum, bo od razu zapytal jak sie aparat sprawuje ;) Jako ze w sumie mialem troche do roboty przez trzy dni, to czasu starczylo jedynie na stwierdzenie jakosci sprzetu ;)

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
ja spotkalem na ulicy w Moskwie dziewczyne z K100d, ale jej na forum nie zaprosilem. Przestraszylem sie, ze tego nie pojmie :mrgreen:

A o to i wycinek kadru z Dni Sulecina :):) Gdzies mialem jeszcze taki ze specyficznym czerwonym napisem na pasku.... bardzo mily widok dla oka ;)

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
emdek napisał/a:
bardzo mily widok dla oka
Średni :-| Fecet cierpi na gościec stawowy lewej dłoni? :evilsmile:

Mowilem o napisie na pasku (ktorego tutaj nie widac) :P

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Popieram powstanie nowego działu, z nazwą zaproponowaną przez Trefa ;-) EKSCYTACJE :D

na ostatnim weselu, na którym byliśmy, kręciłam się z deelem, fotograf, zacny posiadacz Canona wdał się w rozmowę ze mną - bo nigdy nie widział Pentaxa, pytał, co to potrafi i ogólnie rzecz biorąc był bardzo zdziwiony, że tak dużo :) a potem podpięliśmy 540 i wyglądaliśmy już zupełnie bardziej profesjonalnie ;P

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
cotti napisał/a:
a potem podpięliśmy 540 i wyglądaliśmy już zupełnie bardziej profesjonalnie ;P

Dobrze ze sie nie zapytal co potrafi 540 bo by wesela zabraklo ;)

Cookasss  Dołączył: 12 Maj 2007
a ja tam mimo, iż nowy jestem to i tak chciałbym zauważyć, że żadne koszulki, polary itp. z napisem PENTAX nie są potrzebne... Czyżby sam napis na puszce (+ na pasku) nie wystarczył...?

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nie ma przymusu.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Tak prawdę mówiąc, to przymusem jest tylko woda, trochę białka, węglowodanów, tłuszczy i włókno.

Cała reszta jest ekstrawagancją :-D

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
mygosia, czasem przymusem jest zarobic na tą wodę, białko itp.

Ja (zaczynam z angielska) wziąłem sprawy w swoje ręce. Od kiedy do roboty zdarzyło mi się parokrotnie wpaść po spacerze z aparatem populacja Pentaxian w B-stoku wzrosła pewnie o 1/3, bo przybyły 2 osoby :-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
byłem dziś na procesji na starowce. MX z 77Ltd.

Po zakonczeniu uroczystości stanąłem sobie z boku i czekałem na przemarsz kolumny do katedry. Stoję, fotografów kilku, może kilkunstu, ogólnie tłok, a obok stoi mężczyzna z MESuperkiem z winderkiem. Oczywiście jak sytuacja zdjęciowa uleciała gdzieś porwana przez tłum zagadnąłem pana. Jak zwykle bardzo miła rozmowa.

Potem poszedłem na rynek. Patrzę, kapela zaiwania, mówię sobie - posłucham. Stoję, obserwuję, a tu pan z K100d. Oczywiście zamieniłem kilka słów, a jakże. Uściski rąk i uśmiechy.
No i przede wszystkim zdjęcia, nie tylko sprzęt na półce!

Tak to tylko w Pentaksie!

Tomys  Dołączył: 05 Kwi 2007
tref, czy miales moze maly niebieski plecak na sznurkowych paskach? ;-) Jesli tak to pewnie Cie widzialem ;-)

Tomys, tak to ja. Gdzie się kręciłeś? Mam nadzieję, że nie widziałeś mnie w tv, tylko na żywo.Tak?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Tomys napisał/a:
tref, czy miales moze maly niebieski plecak na sznurkowych paskach? ;-)
tref z niebieskim plecaczkiem, la la la :mrgreen:

Na zywo, stalem sobie pomiedzy kolumna a trasa W-Z raz przeszedles, pozniej przebiegles, w miedzyczasie widzialem chyba z 5-6 osob z Pentaxami - od Z1-P do K10d. Sam bylem bez aparatu, albowiem w wakacje pogrzebalem w piaskach Altaju mojego MESupera :-( , a teraz czekam na przylot kasetki i rozgladam sie za jakims porzadnym analogiem. Swoja droga, smiesznie jest rozpoznawac ludzi na ulicy, ktorych sie nigdy wczesniej na oczy nie widzialo ;-)

argawen napisał/a:
tref z niebieskim plecaczkiem, la la la
to chyba lepiej niż z czerwoną torbą teletubisia, nie? :-P
Tomys napisał/a:
Swoja droga, smiesznie jest rozpoznawac ludzi na ulicy, ktorych się nigdy wczesniej na oczy nie widzialo ;-)
trzeba było zaczepić :-D
ciekaw jestem, kto jeszcze był, a szczególnie z Z1-P. Mam pewien typ...

tref napisał/a:
trzeba było zaczepić :-D

Oj tam, ja niesmialy jestem :mrgreen:
Nastepnym razem zaczepie ;-) - zreszta jak juz przybeda narzedzia to postaram sie jakos bardziej zintegrowac z grupa z forum. Od 5 latach robilem zdjecia MESuper, a na forum trafilem dopiero kilka miesiecy temu i strasznie zaluje ze tak pozno ;-)
:-B dla wszystkich

Alfx  Dołączył: 25 Sty 2007
No to ja jakoś mam pecha... :-( jakos mi się nie udaje na żadnego Pentaxianina trafić... Jak dotąd tylko C i N...

Rozglądam sie cały czas :) Nie znacie dnia ani godziny! ;-)

Skocz do: