I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
CytatNie ma to jak uszczęśliwiać ludzi na siłę
joelle napisał/a:opiszon, z tego co mi się udało dowiedzieć, u mnie w bloku koszt takiej instalacji będzie wynosił ok. 200 zł (przy czym póki co nikt nic o tym oficjalnie nie wie). Jeśli ktoś nie wyrazi zgody, nie będzie miał zainstalowanej słuchawki w swoim mieszkaniu, ale i tak kosztami zostanie obciążony.
Raven napisał/a:Tak więc teoretycznie nie musisz go mieć.
Raven napisał/a:Poza tym czy montaż domofonu nie jest przeprowadzany z pieniędzy, które spółdzielnia ma z czynszu (jest tam kilka różnych składowych przecież)?
Raven napisał/a:No chyba że w statucie spółdzielni/wspólnoty masz jakieś szczególne zapisy, ale nie sądzę.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
opiszon napisał/a:wiesz, spółdzielnie potrafią takie kosmosy wymyślić, że się w pale nie mieści
joelle napisał/a:Nie muszę, ale to nie zwalnia mnie z opłat.
joelle napisał/a:Raven, zgadzam się z Tobą, ale chyba większość powinna wygrać. A skoro 90% ludzi się nie zgadza a i tak spółdzielnia stawia na swoim to coś jest chyba nie tak.
joelle napisał/a:Raven napisał/a:Tak więc teoretycznie nie musisz go mieć.
Nie muszę, ale to nie zwalnia mnie z opłat.
joelle napisał/a:Raven napisał/a:Poza tym czy montaż domofonu nie jest przeprowadzany z pieniędzy, które spółdzielnia ma z czynszu (jest tam kilka różnych składowych przecież)?
Żartujesz? A za co Prezesostwo jeździłoby na wczasy???
Raven napisał/a:A to już jest chore myślenie (każdy lekarz to bogacz, polityk to złodziej, policjant to idiota).
opiszon napisał/a:no ale akurat spółdzielnie mieszkaniowe to ostoja komunistycznej wierchuszki w wielu miejscach
opiszon napisał/a:wiem jak jest w małej spółdzielni mieszkaniowej, w której mieszkają moi rodzice - tragedia, a zarząd ucieszony kasę wydaje na lewo i prawo, a ocieplenia to się bloki doczekać nie mogą
Raven napisał/a:No chyba, że płacisz za kabelki,
Raven napisał/a:Pewnie i tak nie wiesz jak to wygląda od środka, jaka to praca, ile prezes dostaje, ale dowalić potrafisz. Jeżeli wszystko jest zgodnie z prawem to dlaczego ma nie zarobić na wakacje?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
joelle napisał/a:Otóż wiem, bo skoro pracownicy mówią o tym wszem i wobec (akurat nie mam tu na myśli spółdzielni z mojego miasta), to dlaczego miałabym nie wiedzieć. A i prezesostwo pochwalić się lubi.
Raven napisał/a:są to takie kwoty, że naprawdę jest to ogromny problem. Zwłaszcza jak w międzyczasie okazuje się, że trzeba wyremontować windę czy instalacje elektryczne.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Utrapieniem są goście przychodzący do tych którzy domofonów nie mają bo alarmują pół klatki.
plwk napisał/a:Jeszcze jedno, u mnie warunkiem założenia była zgoda 80% mieszkańców.
Raven napisał/a:Kiedyś ojciec będą kierownikiem w jednym z podzakładów dużego zakładu miał kupę kasy i wielki dom pod miastem. Tak mówili pracownicy. Ja jednak wychowałem się w bloku i bananowcem nie byłem.
plwk napisał/a:Utrapieniem są goście przychodzący do tych którzy domofonów nie mają bo alarmują pół klatki.