Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Ekran projekcyjny
Dzięki uprzejmości Ijona stałem się początkującym użytkownikiem rzutnika do slajdów, a dzięki akcji Flooda od 3 lat jestem zagorzałym provianinem.

To czego mi teraz potrzeba, to dobry ekran projekcyjny. Priorytetem jest jakość wykonania - ekran (w pozycji roboczej) ma być płaski jak jasny gwint, a także jakość odbijania rzucanego obrazu (jeśli można się tak wyrazić). Czy możecie mi coś doradzić?

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Cytat
Chyba tam taniej i łatwiej znajdziesz. Arctura, lub Brilliant - bodajże któraś marka jest czeska. U nas są pierrrońsko drogie. Ekran nowy tak ze 300 zł stoi, a to przesada. Zapomniałes podać wymiary, bo to jest dosyć istotne. Mozna także zrobić. Dwa kije od mop-a + odpowiedni kawałek białego skaju, lub dermy. Koszt ze 25 zł, a w warunkach domowych się sprawdza.

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Dzięki Dada, to się nazywa konkretna odpowiedź. Poszukam dzisiaj w czeskich zasobach tych ekranów. Dzięki!

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
A czy na o0biektywach do rzutnikow tez sie tutaj ktos zna?:)
Czy to cos jest warte uwagi i lepsze troche od mojego mocno kiepskiego Talona 85/2.8?

sylwesto  Dołączył: 16 Sie 2008
radekone, Mam taki, tylko, ze 85/2.8. Kit dodawany do Kindermana. Na początek nienajgorszy. Super Talon natomiast to raczej chwalony obiektyw. Niektórzy twierdzą, ze porównywalny do Colorplana. Sam nie sprawdzałem.

Skocz do: