joelle  Dołączyła: 28 Maj 2008
gebi, ale skoro spółdzielnia o tym wie to może w jakiś inny sposób powinna zareagować, np. poprzez monitoring. A swoją drogą to na pewno "niczyja" wina, że robi się coś wbrew ludziom.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Mnie się zawsze wydawało i wydaje, że domofon jednak spokój daje. Ale to też zależy od mieszkańców, bo jak otworzą drzwi na oścież to...

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Dobrze, rozumiem, że koszt 200zł za instalację to dużo jako nieoczekiwany wydatek w domowym budżecie, zwłaszcza, że to jest zlecenie na cały blok i chyba 150zł sam domofon nie kosztuje, więc pewnie dałoby się zrobić to taniej. Może to ma być domofon z kodami i to tyle kosztuje? Nie wiem.
Chciałem tylko zapytać czy jesteś pewna, że spółdzielnia zakłada domofon wbrew ludziom, czy może wszyscy chcą a tylko Ty i jeszcze ze dwie osoby nie? Robiłaś jakieś rozeznanie?

Bo ja np. mam taki przypadek, że mam mieć wymieniony daszek na balkonie u siebie bo odpada ale przede wszystkim nade mną, bo zalewa mi balkon w czasie deszczu. Załatwiliśmy w spółdzielni to, żeby nie czekać roku, bo takie są terminy na takie naprawy i okazało się, że sąsiadka z góry przyszła, żebyśmy z nią zaprotestowali przeciwko takim robotom, bo jej się mieszkanie zabrudzi, jak te dwa wiadra betonu wniosą i żeby sobie załatwili podnośnik (który kosztuje bodajże 160zł za godzinę) i zrobili to z podnośnika. Nota bene, dzięki nam ma już zrobiony w tym roku parapet w kuchni i poprawioną rynnę :-D

Chodzi mi o to czy na pewno nie jesteś odosobniona w swojej niechęci do domofonu?

joelle  Dołączyła: 28 Maj 2008
gebi napisał/a:
Chciałem tylko zapytać czy jesteś pewna, że spółdzielnia zakłada domofon wbrew ludziom, czy może wszyscy chcą a tylko Ty i jeszcze ze dwie osoby nie?

Inaczej nie zakładałabym tematu. Szanuję decyzję większości, ale w tym przypadku tak nie jest. Nie uszanowano jej. Ba, nawet nie zrobiono rozeznania.

[ Dodano: 2010-07-09, 13:53 ]
PS. Niektórzy tutaj zadają dziwne pytania...

Skocz do: