"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
MCsubi napisał/a:Dzisiaj są bardziej rozbudowane systemy odkurzania matrycy, niż światłomierze, dla których świat to szara karta kodaka.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
PK napisał/a:Chociaż fajnie byłoby dostać multi-spota...
K-5, K20D kit WR, F 28/2.8, FA 35/2 AL, FA 50/1.4, K 55/1.8, DA 55-300, DA 70/2.4 Ltd, M 85/2, A 100/2.8, A 100/4 macro, K 150/4, F * 300/4.5, CZ Planar T* 50/1.7, Porst 55/1.4(M42), Pentacon 50/1.8(M42) , Pentacon 100/2.8(M42)
CytatŻeby naświetlać idealnie, aparat musiałby rozpoznawać co jest w kadrze. Czyli rozróżniać w jakiś cudowny sposób śnieg od asfaltu. To jeszcze dłuuugo nie będzie możliwe.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
andybond napisał/a:A swoją drogą chyba za bardzo wierzymy i polegamy na tzw sztucznej inteligencji
K-1 wraz z przyjaciółmi.
Waidodayo! https://www.flickr.com/photos/ebelbeb/albums
Zeiss VS Limited
CytatŻeby naświetlać idealnie, aparat musiałby rozpoznawać co jest w kadrze. Czyli rozróżniać w jakiś cudowny sposób śnieg od asfaltu. To jeszcze dłuuugo nie będzie możliwe.
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
Thadeus napisał/a:To już jest możliwe i stosowane
Thadeus napisał/a:zapisane około 30 tyś scen z parametrami
Od dzisiaj tylko dwa Olympusy, Canon. Do Rollei-a przyssała się mała.
Vera napisał/a:Poza tym, gdzieś w jakiej starej angielskiej gazecie czytałam
Vera napisał/a:np. 30 tys. kadrów zapamiętanych
Vera napisał/a:A co byłoby gdyby np. K-7 miał na płytce edytor do zainstalowania na PC i zapisania własnych nastawów? Sposobów reakcji na scenę.
Vera napisał/a:Liczba 30 tys to jest zapewne liczba zdjęć wg. której ustalono wzór.
bEEf napisał/a:Ciekawe dlaczego ludzie nadal 20 lat później wolą używać pomiaru CW, preselekcji i manuala
Ale mają jak najbardziej pomiar matrycowy. Ciekawe dlaczego? Przecież wszyscy pro na 100% pogardzą zabawką rodem z kompaktów i nie będą jej używać./bEEf napisał/a:BTW - zauważ, że korpusy PRO nie mają np. programów tematycznych
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
LDevil napisał/a:+20 do lansu, no i generalnie podobno to wstyd w niektórym gronie powiedzieć, że korzysta się z matrycowego.
bEEf napisał/a:Jakoś mało merytoryczna ta wypowiedź
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki