Raven napisał/a:No i czasami nie do końca pokrywają się z podświetleniem.
D7100 + Σ18-35/1.8 + N50/1.8 + N85/1.8
Poznań, Włocławek - zdjęcia ślubne
D7100 + Σ18-35/1.8 + N50/1.8 + N85/1.8
Poznań, Włocławek - zdjęcia ślubne
Ja juz sie pobawilem 3 razy, serwis napisal pisemko, ze sie poddaje. Sklep proponuje wymiane. Z tym, ze ja sobie to wymienie chyba na jakis statyw, glowice, tablet, lampe do studia - cokolwiek byle nie mialo napisu Sigma ani Tamron. Moze macie jakies propozycje? Foto-net.pl nie zgadza sie na zwrot pieniedzyrbucz napisał/a:Mam właśnie inny egzemplarz - potworny FF - więc do serwisu razem z body. Wrócił szybciutko po 3 dniach, pełna kultura. FF mniejszy, ale ciągle spory, AF robi co chce, ostrość - marnizna. Oj, pobawimy się jeszcze... mam 5 lat gwarancji....
Dokladnie - jeszcze trzeba wiedziec, ze srodkowy czujnik potrafi inaczej ostrzyc, gdy aparat jest w pionie a inaczej gdy jest w poziomie (sprawdzone z sigma na pamiatce zawieszonej na srodku jednokolorowej sciany w odl. 5-7m). No, ale wszystkiego sie mozna nauczycmdraht napisał/a:Pentaxa trzeba się po prostu nauczyć żeby robić zdjęcia
Pentax K-m + Tamron 17-50 ( F 2.8) +PENTAX ZOOM F 70-210 + Helios 58 mm f.2 (m42)+ Metz 50 = dobra zabawa
Pozdrawiam
S1H | E-M5 III | w szafie: K10D i ME Super
Pentax K-m + Tamron 17-50 ( F 2.8) +PENTAX ZOOM F 70-210 + Helios 58 mm f.2 (m42)+ Metz 50 = dobra zabawa
Grzybu napisał/a:ale trafi się gdzieś używany??
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
podobno to szkło tak ma, tzn. ma "focus shift`a". Ostrzysz sobie na pełnej dziurze i wszystko jest OK ale jak już cykasz fotkę i przysłona przymyka się do pozycji roboczej ostrość jest już gdzieś indziej . Fajny wynalazek .elgreen napisał/a:serwis napisal pisemko, ze sie poddaje
Cytat: "Biorąc pod uwagę wizualny aspekt tego zagadnienia, jest ono zbyt specyficzne w swojej strukturze obiektywnej, i wobec tego w ramach szowinizmu i abstrakcjonizmu absolutnie nie wchodzi w rachubę."
QQk napisał/a:Czy różnica w jakości zdjęcia robionego tym szkłem a FA 50 f:1.4 powali na kolana takiego pstrykacza jak ja czy zauważy ją tylko zawodowiec-artysta?
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
QQk napisał/a:MacRayers, dzięki za odpowiedź. Będzie FA.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
QQk napisał/a:Pozostałe pieniądze wrzuć np. na pierwszą ratę za FA35/2 (warto poszukać).
K5 18-55 WR,*55/1.4, *50-135/2.8