Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
No to się zaczną skargi i żale na forum C , bo idąca para młoda nie załapała się w ostrościMeggido napisał/a:5D MKII i "garnitur" eLek?
Żadnego,absolutnie żadnego problemu ,jeżeli na kilka ujęc jedno nie trafi to nie widzę problemu,w tańcach szybko i pewnie byc może nawyki z Pentaxa dodatkowo pomagają gdyż odruchowo szukam najlepszego miejsca na które ustawiam ostrośc,jest kilka rzeczy lepszych w Pentaxie ,przede wszystkim kolory no i znacznie lepiej rozwiazane sterowanie funkcjami za to w Canonie mam lepsze naświetlenie błyskiem i zastanym...CytatNo to się zaczną skargi i żale na forum C , bo idąca para młoda nie załapała się w ostrości
Pentax / Canon
No widzisz jak Pentax się przysłużył . W "piątce" ciągły AF wcale nie jest lepszy niż w K-7 i gdybyś nie był zahartowany "żale" na pewno by wystąpiły. Powodzenia w walce z nowym sprzętem .folab napisał/a:nawyki z Pentaxa dodatkowo pomagają gdyż odruchowo szukam najlepszego miejsca na które ustawiam ostrośc
Najlepsze co mieli ,no prawie.... Ale nie pisz mi że najpierw trzeba było do k7 podłączyc Limitedy żeby miec wiarygodne porównanie bo wątpię żeby K7 nagle "ożył" z takimi szkłami.popo76 napisał/a:Jaki model aparatu kupiłeś i jakie szkła?
dziękuję bo jednak zdjecia lepsze nie wychodzą ot tak i w podobnej sytuacji gdzie z K7 miałem dobre zdjęcia canonem o dziwo schrzaniłem ...denvi napisał/a:Powodzenia w walce z nowym sprzętem .
Pentax / Canon
folab napisał/a:Najlepsze co mieli ,no prawie....
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
sculptor napisał/a:D90 jest szybszy od K-7
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
16-35/2,8 L 70-200/4 L i dodatkowo 50/1,4 USM 85/1,8 to do 5DMK2 natomiast do 50D 17-55/2,8 USM ....trochę przesadziłem pisząc że najlepsze co mająsculptor napisał/a:folab napisał/a:Najlepsze co mieli ,no prawie....
Które Lki wybrałeś? Pochwal się.
Pentax / Canon
Dlaczego zakładasz, ze chciałem to napisać? Nawet nie mam K7, nie mam też Limitedów.folab napisał/a:Najlepsze co mieli ,no prawie.... Ale nie pisz mi że najpierw trzeba było do k7 podłączyc Limitedy żeby miec wiarygodne porównanie bo wątpię żeby K7 nagle "ożył" z takimi szkłami.
Fajny komplecik.folab napisał/a:16-35/2,8 L 70-200/4 L i dodatkowo 50/1,4 USM 85/1,8 to do 5DMK2
K5II + kit DA 18-55II, Helios 44-2, Jupiter 135/3.5, F 70-210/4-5.6
folab napisał/a:Ale nie pisz mi że najpierw trzeba było do k7 podłączyc Limitedy żeby miec wiarygodne porównanie bo wątpię żeby K7 nagle "ożył" z takimi szkłami.
folab napisał/a:Chyba bardziej mniej jak więcej ,bawiłem się D90 na sali ślubnej i był zdecydowanie pewniejszy od mojej K7 gdzie K7 miał jasne szkło a D90 z jakimś pośrednim obiektywem,może na dworze porównywalne szybkości ,ale i tak D90 dokładniejszy na szerszych kątach...Meggido napisał/a:No to D90 chodzi mniej więcej jak k-7.
lux napisał/a:statnio Nikon wypuszcza stałki z własnym silnikiem i nie są okazami szybkości.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Nikon D700; Nikon D90; Sigma 20 1:1,8; Sigma 50 1:1,4 HSM; Nikkor 35 1:2,0; Nikkor 85 1:1,8 D; Metz 58 AF-2.
www.pikarte.pl
folab napisał/a:16-35/2,8 L 70-200/4 L i dodatkowo 50/1,4 USM 85/1,8 to do 5DMK2 natomiast do 50D 17-55/2,8 USM ....trochę przesadziłem pisząc że najlepsze co mająsculptor napisał/a:folab napisał/a:Najlepsze co mieli ,no prawie....
Które Lki wybrałeś? Pochwal się.
Aparat + trochę szkieł i gratów..
www.karolaugustyniak.pl
www.karolaugustyniak.pl/blog
Od dzisiaj tylko dwa Olympusy, Canon. Do Rollei-a przyssała się mała.
denvi napisał/a:W "piątce" ciągły AF wcale nie jest lepszy niż w K-7