plwk napisał/a:Owszem ale było dosyć późno i rodzina już nie chciała dalszych atrakcji.
marfalc napisał/a:W Myczkowcach kolo małej zapory są miniatury cerkiew i kościołów
Homo smienus -> Homo zenitus -> Homo prakticus -> Homo pentaxus
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
mirekw11 napisał/a:natomiast jeśli zapuścisz się w jakieś drogi drugo, lub trzeciorzędne miej oczy szeroko otwarte, bo nawierzchnia asfaltowa może niespodziewanie przerodzić się w czołgowisko, którego Twój pojazd może nie przeżyć
Praktica & Sonnar i takie tam inne
Buczek napisał/a:Nawiasem pisząc pierwsze auto z Gdańska, jakie spotkałem dopiero po 3 dniach pobytu w Bieszczadach to był również Matiz.
pjak napisał/a:Jak dobrze zrozumiałem jesteś z Gdańska. Tak z ciekawości zapytam: ile to było w kilometrach??? Chyba bardzo lubisz Bieszczady
wuzet napisał/a:Dobrych kilka lat temu rozmawialem z dyrektorem czy prezesem Sanockiego PTTK-u w jakiejś tam sprawie i pamietam jak mi mowil, ze wedlug ich statystyk, najwiecej turystow mieli ze śląska i pomorza
Około 850. Po drodze jeden przystanek: w tamtą stronę w Rzeszowie, spowrotem w Łodzi. Zakładałem, że w sumie zrobię 2000 [800 tam, 800 spowrotem i 400 na miejscu]. Ostatecznie wyszło 2400.pjak napisał/a:ile to było w kilometrach
No chyyyba! Byłem tam raptem 2 razy. 15 lat temu i 15 dni temu . Poprzednio ze sporą grupą ludzi, teraz z rodziną. Muszę pojechać jeszcze co najmniej 1 raz - sam, albo tylko z żoną. Wtedy złażę i poznam Bieszczady naprawdę.pjak napisał/a:Chyba bardzo lubisz Bieszczady
to normaCytatNiestety ceny za jedzenie nas zwaliły z nóg
jeśli chodzi o sklepy przed zaporą są 2 a za 1 i tylko w jednym przed zaporą są powiedzmy normalne ceny, w reszcie są masakraczne, bo znowu muszą zarobić na cały rok z góry, a ten tani jest otwarty cały rok dla miejscowych.CytatPonadto piwo może kosztować mniej
o to ten normalny sklepik powiedzmy.CytatW sklepie poniżej Soliny czyli jakieś 800m do 1km ceny już w miarę normalne.
dlugas1982 napisał/a:połoniny są najlepsze i najtańsze
K-7 | ME Super | Sigma 17-70/2.8-4 | DA 55-300 | DA 35/2.4 | A 50/1.7 | Metz 50 |
dlugas1982 napisał/a:połoniny są najlepsze i najtańsze
martino napisał/a:ten nie zna życia kto nie pił herbaty w Chatce puchatka i nie korzystał z toalety za nią
została mi już tylko koszulka pentaxa
https://www.facebook.com/andrzejczas?ref=hl
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
K-7 | ME Super | Sigma 17-70/2.8-4 | DA 55-300 | DA 35/2.4 | A 50/1.7 | Metz 50 |
Jeśli chodzi o parking pod szlakami - 2zł/h lub 15zł za cały dzień, nie jest tanio, ale samemu rzadko się jedzie i łazi po górach, więc koszty wychodzą wtedy małe,a poza tym w normalnym mieście wojewódzkim są identyczne ceny za parkowanie. Na pewno bym o wiele więcej przepił siedząc w "Sztygarce hetmańskiej" na Solinie przez cały ten czas, który zajmuje mi przejście po połoninie (btw. 7zł za piwko)Cytatbyłem rok temu i mi przeszło, ceny za parking mnie powaliły
lepsza taka "moda" niż ciachanie w konsolę czy chodzenie po galeriach lub hipermaketachCytatja uważam ze czar Bieszczad zniknął wraz z modą na nie
byłem początkiem lipca tego roku i od Ustrzyk G. w stronę Tarnicy trasą po Szerokim Wierchu razem z nami szło cała 5 osób, ale w połowie zostali głęboko w tyle. Jak na kilka godzin marszu to raczej pustki.Cytatjak dla mnie za dużo ludzi
wstyd ale tam jeszcze nie byłem, ale w tym sezonie na bank będęCytatw Chatce puchatka
została mi już tylko koszulka pentaxa
https://www.facebook.com/andrzejczas?ref=hl