alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
daśko, daj sobie na wstrzymanie.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
tatsuo_ki napisał/a:
nie wyglądasz na tyle lat, ile masz...

Bo to stare zdjęcie.. czarnobiałe i na negatywie zrobione ;-)
daśko, mylisz dobre wychowanie z chowaniem głowy w piasek. Nazwanie rzeczy po imieniu to nie brak kultury.

[ Dodano: 2010-09-13, 15:03 ]
alkos, ja już też będę grzeczny.. :oops:

WojtekKawecki  Dołączył: 01 Cze 2010
PK napisał/a:
daśko, trolling- upierasz się, że ów człowiek ma rację, ktoś inny uważa inaczej. Proponowałem tylko ordalia - bez nich mamy tylko swoje przekonania i zerowe możliwości udowodnienia ich słuszności (jestem w grupie sceptyków, jakby się kto pytał).

[ Dodano: 2010-09-13, 14:52 ]
WojtekKawecki napisał/a:
Oważam że zamiast tak ględzić od rzeczy najlepiej byłoby sprawdzić jakieś szkiełko.

Proponowałem wcześniej - jeśli bardzo wam zależy testujcie, miast ględzić po próżnicy.

Ja od paru miesięcy testuję na co dzień Pentax-A 50/f2.0 i jestem zadowolony.
Ale żeczywiście może lepiej odpuścić.
Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji! :-B

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
Jest pewna opcja:
facet napisał andronów w reklamie bo:
a) liczył na oburzenie tych, co trochę się znają (że ich będzie korciło, coby sprawdzić co on właściwie robi i skorzystają z jego usług)
b) ci co się całkiem nie znają skorzystają skuszeni rewelacyjnymi efektami
A one efekty mogą wyglądać następująco:
1) zupełny brak jakichkolwiek widocznych zmian (no, może soczewki czyste)
2) pogorszenie właściwości optycznych
3) poprawa (najprędzej w przypadku bezpowłokowego heliosa, któremu nawet starożytny kurz na szkłach istotnie przydaje kontrastu)- bo, powtarzam, nie sądzę aby domowymi metodami dało się (za cenę jaką oferuje ów gość) stworzyć coś lepszego niż pojedyncze powłoki (pytanie o powtarzalność wyników)
daśko, nie szafuj tak trollami, bo ich Norwegia nie nadąży produkować.

[ Dodano: 2010-09-13, 15:11 ]
WojtekKawecki, czy ten pentax A 50/2 (swoją drogą wcakle dobry obiektyw) jest z oryginalnymi smc czy po tej usłudze ? Masz możliwość porównania z innym egzemplarzem ?
[ Dodano: 2010-09-13, 15:18 ]
zaraz administracja wychlasta temat i będzie spokój :evilsmile:

ADestroyer  Dołączył: 16 Cze 2010
Jako sprawca całego zamieszania, czyli umieszczenia nieopatrznie tego tematu na forum widzę, że niechcący wywołałem burzę w szklance wody! Zaprawdę nie taki był mój zamiar. Bardzo wszystkich proszę o powstrzymanie się od niezdrowych emocji i rzeczową dyskusję na przyjacielskiej płaszczyźnie, bez względu na zajmowane w tej sprawie stanowisko. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam! ;-)
Cytat
Żadna liczba eksperymentów nie może dowieść, że mam rację: jeden eksperyment może pokazać, że jej nie mam.
— Albert Einstein

daśko  Dołączył: 15 Mar 2010
PK napisał/a:
daśko, trolling- upierasz się, że ów człowiek ma rację, ktoś inny uważa inaczej. Proponowałem tylko ordalia - bez nich mamy tylko swoje przekonania i zerowe możliwości udowodnienia ich słuszności (jestem w grupie sceptyków, jakby się kto pytał).

W trollingu występują też inne istotne rzeczy, które również pojawiły się w tym watku i nie należy do nich Twoja PK propozycja przeprowadzenia testów - nie rozumiem Twojej reakcji. :shock:

PK napisał/a:
daśko, nie szafuj tak trollami, bo ich Norwegia nie nadąży produkować.

Nie musi. Produkuje je, jak "widać, słychać i czuć" życie.

Dla uporządkowania sytuacji:
W żadnej części wątku nie twierdziłem i nie twierdzę że p. Zygmunt ma rację :!: Nie wiem, nie miałem szkieł po Jego zabiegach w ręku :!: Jak będę miał, to będę mógł coś o nich powiedzieć - w przeciwieństwie do szanownego grona Forumowiczów ferujących wyroki na wyrost.

Udowadnianie wszem i wobec że nazywanie kogoś wariatem tylko na podstawie jakiegoś opisu jest w porządku, jest ........ przesadą, a eufemizmem było by mówić że "lekką". Dla mnie jest to totalne ...... i brak ............ .
Kto to rozumie będzie wiedział co wstawić zamiast kropek. Może jestem niepoprawnym optymistą, ale mam nadzieję, że na tym Forum znajdą się tacy co zrozumieli w czym rzecz :evilsmile:

[ Dodano: 2010-09-13, 21:36 ]
ADestroyer napisał/a:
Jako sprawca całego zamieszania, czyli umieszczenia nieopatrznie tego tematu na forum widzę, że niechcący wywołałem burzę w szklance wody! Zaprawdę nie taki był mój zamiar.

A ja ze swojej strony, chciałbym Ci podziękować :-B za poruszenie tego tematu na Forum i to bynajmniej nie z powodu emocji jakie tu zostały wyzwolone.
Jeszcze raz dzięki :-B

ADestroyer, może powciskaj wykrzykniki i spróbuje się od początku ?

Uważam, że cenzurę już kiedyś przerabialiśmy i chyba nikt nie chce do niej wracać... :-(
Mam nadzieję, że emocje opadną i zwycięży zdrowy rozsądek... :mrgreen:

ADestroyer, straszliwie mylisz pojęcia. Porównajmy to, do tego, co np. robisz ze zużytym papierem toaletowym... :-P ;-) Czy to jest cenzura ? ;-)

technik219  Dołączył: 25 Sty 2009
Jak długo będziecie wałkować ten temat? Daśko, jesteś z Białego, jest na tym forum jeszcze kilku stamtąd. Idźcie do P. Zygmunta, powiedzcie mu prosto z mostu o co chodzi, niech wam wkręci jakiś obiektyw (taki, który ktoś z was ma bez ulepszania) i zróbcie kilka zdjęć. Ładnie podziękujcie, do widzenia, a potem zróbcie to samo swoim obiektywem.
I tu jest mały kruczek: Jeśli p. Zygmunt się zgodzi - dobrze - macie otwarte pole do porównań. Jeśli się nie zgodzi, będzie to znaczyło, że kicha z wodą, pic na wodę, fotomontaż. Każdy wariat swój rozum ma: jeśli jest pewny swego - da zrobić test, bo będzie liczył na rozpropagowanie swojego wynalazku i przyszłe zyski. Jeśli natomiast ... sami wiecie.
No i o co tu kopie kruszyć? Sprawa prosta jak drut.

Cytat
straszliwie mylisz pojęcia

Cytat
Mylić się jest rzeczą ludzką.
— Seneka Młodszy

PK napisał/a:
ADestroyer, straszliwie mylisz pojęcia. Porównajmy to, do tego, co np. robisz ze zużytym papierem toaletowym... Czy to jest cenzura ?

Bardzio dowcipne, nie :?: :shock:

[ Dodano: 2010-09-13, 22:27 ]
technik219 napisał/a:
Jak długo będziecie wałkować ten temat?

Tia :-D
Zadzieram kiecę i lecę :evilsmile:

Zagryziaki! Widzę, że wolicie skakać sobie do gardeł dla zasady, niż zrobić jak proponuję. Sam bym pojechał do Białegostoku, ale ode mnie to za daleko.

WojtekKawecki napisał/a:
Ja od paru miesięcy testuję na co dzień Pentax-A 50/f2.0 i jestem zadowolony.

Wysłałem pytanie na PW
Pozdrawiam

daśko napisał/a:

Tia :-D
Zadzieram kiecę i lecę :evilsmile:

To nie zawracaj gitary, bo mieszasz, mieszasz, a sam nie wierzysz w te rewelacje :-P

technik219 napisał/a:
Sam bym pojechał do Białegostoku, ale ode mnie to za daleko.

A ode mnie za blisko :-P
Żeby się tym zająć trzeba mieć czas :idea: Podrzuć mi kilka worków czasu to pobiegam po mieście :evilsmile:

Wykręty, daj spokój już, namieszałeś, a teraz wykręcasz się czasem. Nie wierzę ci :-P

technik219 napisał/a:
To nie zawracaj gitary, bo mieszasz, mieszasz, a sam nie wierzysz w te rewelacje

Już wyjaśniłem wczesniej:
daśko napisał/a:
W żadnej części wątku nie twierdziłem i nie twierdzę że p. Zygmunt ma rację Nie wiem, nie miałem szkieł po Jego zabiegach w ręku :!: Jak będę miał, to będę mógł coś o nich powiedzieć

Idę spać. Szkoda czasu na przelewanie z pustego w próżne.

technik219 napisał/a:
Wykręty, daj spokój już, namieszałeś, a teraz wykręcasz się czasem. Nie wierzę ci

Wczoraj wysłałem pytanie na PW do WojtkaKaweckiego z prośbą o namiary na p. Zygmunta. Wydaje mi się /?/ że go nie znam. Słyszałem o nim kiedyś - lata temu.
Co do wiary lub nie - Twój problem.

Skocz do: