Jarek Dabrowski napisał/a:Dzisiaj przypomniałem sobie, że miałem sprawdzić, jak mocno winietuje DA 12-24 na analogowej puszce .... Wyniki wizualne (w wizjerze) są baaardzo obiecujące, w wizjerze winieta znika przy ok. 15mm, może 16... , więc biorąc pod uwagę 92% pokrycia kadru, myślę, że przy 18mm powinien kryć już całą klatkę, a przy 20mm na pewno. Ucieszyło mnie to bardzo, na tyle, że chyba niedługo ożenię Velvię z cyfrowym szkłem
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
sylwiusz napisał/a:
Koniecznie daj znac jakie rezultaty zyskales. Pewnie wiele osob, ktore chcialyby to szklo byloby zainteresowanych czy da rade uzyc na analogu jako ultra-szeroki - chocby i 20-24 mm
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Jarek Dabrowski napisał/a:Dzisiaj przypomniałem sobie, że miałem sprawdzić, jak mocno winietuje DA 12-24 na analogowej puszce .... Wyniki wizualne (w wizjerze) są baaardzo obiecujące, w wizjerze winieta znika przy ok. 15mm, może 16... , więc biorąc pod uwagę 92% pokrycia kadru, myślę, że przy 18mm powinien kryć już całą klatkę, a przy 20mm na pewno. Ucieszyło mnie to bardzo, na tyle, że chyba niedługo ożenię Velvię z cyfrowym szkłem
PZ1, KX i kupa szkieł
sylwiusz napisał/a:
Koniecznie daj znac jakie rezultaty zyskales. Pewnie wiele osob, ktore chcialyby to szklo byloby zainteresowanych czy da rade uzyc na analogu jako ultra-szeroki - chocby i 20-24 mm
Jarek Dabrowski napisał/a:moj Tamron 17-35
JN napisał/a:Jarek Dabrowski napisał/a:moj Tamron 17-35
Za ile sprzedajesz? (nie zebym chciał kupic, ale kupowalem cos takiego ostatnio i chce poznac Twoja cene)
puszka sardynek i słoik ogórkow
K100D - jee jee jeeeeeeeeeeee!
Jarek Dabrowski napisał/a:Liczę na 300-350 dolców. Jak będzie, zobaczymy.
Dabrow napisał/a:eeee - czemu wcześniej nie wiedziałem? Bo ja chcę tego Tamrona kupić!!!! za 214$ to i dwa bym nawet wziął ((-; A poważnie - to już po zawodach - to powiedz mi jak Ci z analogiem współpracował? Bo dla mnie to jedna z kwestii dla których go wolę zamiast DA 16-45... I pytanko o filtry i winietowanie w 35mm - był z tym jakiś kłopot?
puszka sardynek i słoik ogórkow
K100D - jee jee jeeeeeeeeeeee!
PiotrB. napisał/a:A ile przesylka? No chyba ze poczekasz do sierpnia, mam nadzieje ze jeszcze bede, to wtedy spadnie jeszcze jakies 2-3 % ceny, wtedy moge cos wykombinowac. Ja dlatego pomagam, bo w ten sposb wysylam alimenty corce, bo koszt transferu 1000 $ pieniedzy, z japonii wynosi ok 110 $ !!!!
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
Czas zniw...
bosmanzbryzy napisał/a:Witaj,
A co to paypal nie dziala? Przeciez to jest najtansza metoda wysylania pieniedzy po swiecie.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1