daniello  Dołączył: 18 Sty 2007
Akumulator do k10D
Możecie polecić jakiegoś dobrego sprzedawce który sprzedaje dobry towar? Potrzebuje dwa akumulatory średniej mocy.
Nie chciałbym kupić akumulatora który siada po 50 zdjęciach!

Dzięki za wskazówki!
I Hate You All:)

EDIT: Chodzi mi o allegro oczywiście. Aku w granicach 25-30 pln najlepiej.

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
daniello, zapomnij o dobrych akumulatorach za 30 zl ;D
Ja kupilem Hanhela NP-400 do Minolty pasuje bez problemu.
Polecam tego sprzedawcę bo sprawdzil sie w moim przypadku bez problemowo.
A i radze unikać tanich akumulatorów bo potem są tylko kłopoty

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Daniello napisał/a:
I Hate You All:)

chyba nie rozumiesz sensu tego powiedzenia ;/

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
A ja kupiłem na Allegro za 22zł - link do aukcji - http://www.allegro.pl/ite...00_li_ion.html. Czy dobry - będzie można powiedzieć za rok. Na razie po pierwszym ładowaniu wystarczył na nieco mniej zdjęć niż oryginał Pentaxa (na oryginalnym - ponad 500 zdjęć, na zamienniku - ok. 400), ale trudno jeszcze na tej podstawie wyciągać jednoznaczne wnioski (niektóre akumulatorki osiagają właściwe patrametry dopiero po kilku cyklach ładowania/rozładowania). Pytanie też, jak będzie wygladała trwałość. W każdym razie pzry takiej cenie jeśli wytrzyma połowe tego, co oryginał Pentaxa - będę zadowolony.

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Pociągnę temat dalej , mam pytanie o dobry zamiennik aku do K10 ,lub inaczej czy ktoś już rozbierał takie aku czy jest możliwa wymiana samych ogniw w wewnątrz baterii .

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Jako zapasowy mam hahnell HL-PL50, nie zauważyłem różnic w stosunku do oryginalnego. Kosztował 99 PLN. A chyba nikt tak nie morduje akumulatora jak ja :evilsmile:

Ale to i tak aż 100-ówa ,może ma ktoś taką baterie rozbebeszoną aby można było podejrzeć ogniwa.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
W Batimeksie akumulator do kadyszki za niecałe 50.

plwk, Ale jakie są w środku ogniwa.?

hjeniu  Dołączył: 18 Wrz 2010
taniej nie zrobisz sam
po napięciu można domniemywać że w środku siedzą 2 ogniwa po 3,6V sztuka a nie jest to tania rzecz

roket napisał/a:
Ale jakie są w środku ogniwa.?

Nie mam pojęcia

http://www.batimex.pl/tow...astosowania=111

hjeniu, I oto chodzi jakie są w oryginale marka .

[ Dodano: 2010-09-18, 18:57 ]
plwk, Batimex stosuje jakieś słabe zamienniki szybko padają ,wiem bo zmieniam nie raz ogniwka w wiertarkach aku , dobre ogniwka to Sanyo Panasonic i Hitachi .

Nie wiem. Od roku mam akumulator z Batimeksu w gripie przy K-7, jadę głównie na nim i jak dotąd nie zauważyłem aby się coś działo.

hjeniu, Dzięki fajnie to wygląda trzeba to przeanalizować ,choć firma dalej nieznana.

po oznaczeniach wygląda to na oemową wersję baterii marki GMB

a czemu to takie istotne

hjeniu, Jak byś tam wrzucił jakieś lepsze Panasonici bateria była by dużo wydajniejsza od oryginału.

trudno znaleźć coś lepszego od tych fabrycznych ... to naprawdę dobre ogniwa. Jedynie, jeśli czujesz takową potrzebę poszukaj tej samej marki ale o większej pojemności

handlowa nazwa GMB to Tekocell ;-)

Tej firmy nie znam ale wyglądają solidnie i niedrogie http://www.sklepy24.pl/sk...ultrafire18500p .

[ Dodano: 2010-09-18, 19:58 ]
Ale chyba najsensowniejszą ofertą jest zakup w Conrad Electronics , używają bardzo dobre i oryginalne części sam często u nich brałem naprawdę maja dobry towar ,tyle że przesyłka 20zł ta bateria wygląda na solidną i ma nawet pozłacane styki ,Minoltowa NP-400 cena 86zł.

Skocz do: