czaszka  Dołączył: 19 Paź 2009
a ja owszem, widziałem incepcję, i szczerze mówiąc nie rozumiem tego całego zachwytu nad tym filmem. prosta historia, typowe hollywoodzkie zakończenie, strasznie dużo strzelaniny. ale zdaję sobie sprawę, że sporo osób lubi takie kino. po mnie ten film "spłynął", po wyjściu z kina trochę pomiędliłem sobie wszystko w głowie, ale na drugi dzień już zupełnie o nim zapomniałem. ot, taki przeciętniak.
a, dałem za bilet tylko 13 zl :-P

a jeśli chodzi o tego pana (reżysera), to odświeżyłem sobie po raz kolejny "Prestiż", i ten film jest zdecydowanie warty obejrzenia !

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
To fakt - Prestiż jest świetną pozycją, w której pojawia się nawet sam Tesla [David Bowie] :)
Gorąco polecam obejrzeć do ostatniej minuty :->

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Marooned napisał/a:
Gorąco polecam obejrzeć do ostatniej minuty :->

tak - nie warto kończyć przed zakończeniem

nie oglądnąć Prestiżu do końca, to tak jakby ktoś wyszedł ze stadionu w 89 minucie spotkania finału Ligi Mistrzów 1998/1999 ManU - Bayern :-P

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
"Różyczka" w reżyserii Jana Kidawa-Błońskiego. Moim zdaniem warto, chociaż podobno główna bohaterka nie potrafii zagrać rozpaczy (i to trochę prawda).

berd  Dołączył: 08 Sty 2010
Druzyna-A dobra rozrywka, nie mylic z tym glupkowatym serialem z przed kilkunastu lat, poza tytulem i czworka bohaterow raczej malo ma wspolnego, fajna akcja, film ze sporym rozmachem, mialem obawy, ale okazaly sie nieuzasadnione.

nawet kilka razy mozna sie posmiac

porownujac go do SALT ktorego popelnilem wczesniej, A-Team to naprawde miszczostwo swiata,

A-Team - warto
SALT - szkoda czasu

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
opiszon napisał/a:
nie oglądnąć Prestiżu do końca, to tak jakby ktoś wyszedł ze stadionu w 89 minucie spotkania finału Ligi Mistrzów 1998/1999 ManU - Bayern :-P
Musiałem sięgnąć do Wikipedii by zrozumieć porównanie - trafione ;-)

[dobra, koniec spoilerów :mrgreen: ]

pawcio  Dołączył: 11 Maj 2007
Law Abiding Citizen (Prawo zemsty)
Kawał mocnego kina.

zuka68  Dołączył: 31 Maj 2010
Ja polecam "Królestwo", nie jest to nowość, ale mi się podoba. Trzyma w napięciu, w kilku momentach to stałem przed telewizorem bo mi się podwórko odbijało w ekranie :mrgreen:
Ze starych filmów niezmiennie lubię "Łowcę androidów"

Morg  Dołączył: 28 Mar 2009
To ja zaproponuję stary klasyk - Suspiria (Odgłosy), film o wręcz niesamowitym klimacie, surrealistyczne barwy, psychodeliczna muzyka, ciekawe pomysły i świetna praca kamery.
Może pod względem fabuły nie jest to mistrzostwo, ale realizacja zachwyca. POLECAM!

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=555

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Cytat
Ja polecam "Królestwo", nie jest to nowość, ale mi się podoba.

O serialu von Triera piszesz czy filmie Scotta?

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
ano dwa "ciutkę" inne filmy :evilsmile:

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Wczoraj oglądałem, ale nie mogłem dokończyć, a dzisiaj już usunięty za naruszenie(praw autorskich?) - Four Lions - komedia :!: o grupie brytyjskich Muzułmanów przygotowujących się do ataku terrorystycznego.

http://zalukaj.pl/zalukaj...ions_2010_.html

szymon_h  Dołączył: 04 Lis 2008
1. infiltracja
2. krwawy diament

sam nie wiem ktory lepszy, oba swietne ;-)

pozdrawiam

teo  Dołączył: 15 Mar 2010
szymon_h napisał/a:
1. infiltracja

Warto zobaczyć oryginał pod tytułem "Infernal Affairs" (Mou gaan dou)

Morg  Dołączył: 28 Mar 2009
szymon_h -ja na krwawym diamencie prawie zasnąłem ;-)

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
teo napisał/a:
Warto zobaczyć oryginał pod tytułem "Infernal Affairs" (Mou gaan dou)

Dla mnie remake Scorsese nie umywa się do oryginału. To dwa różne filmy robione dla dwóch typów widzów. Oryginał dla inteligentnych a remake dla... Amerykanów ;-)
Z ciekawych filmów polecam "Fantastycznego Pana Lisa". Animacja ma się dobrze. A może nawet jeszcze lepiej ;-)

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Kto widział i może polecić :?:
THE DOORS - HISTORIA NIEOPOWIEDZIANA

szymon_h  Dołączył: 04 Lis 2008
Morg, co kto lubi ;-)

ja po obejrzeniu incepcji u shutter island stwierdzilem ze musze obejrzec cala filmografie dicapro... nie zawiodlem sie, owszem... ale incepcji nic nie pobije ;-)

o o... wlasnie ostatnio jeszcze widzialem w sieci klamstw... tez mnie nie zawiodl... ale ja lubie takie kino :-P

seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
A ja ostatnio oglądałem Triage z Colinem Farrelem. O fotografie. Polecam. Mocny.

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
W Salcie (SALT) scena z paralizatorem jest miażdżąca. Dostałem takiego ataku śmiechu jak na lekcjach matematyki w gimnazjum. Nie szło opanować.

Skocz do: