perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
hmmmmmmm czym by się dzisiaj pochwalić
No to tak : )

No to 3 punkty i 3 różne emoty. Jak se inni robią tu blogi, to czemu ja nie mogę?

1). Zapadła decyzja, kontynuuje studia, tym razem uderzam na prywatną uczelnię, znaną i uznaną na Śląsku, dzisiaj się zapisałem, latania było dużo, a jutro będzie drugie tyle albo i więcej, a czy się opłacało, okażę się za jakiś czas.
Zaplanowałem że mojego licencjata na Uniwersytecie przekonwertuję na inżyniera na SWSZ, robiąc tylko różnicę programową. O magistrze - gdzie i jak - pomyślimy później. Przy okazji załatwiam stypendium naukowe, dzięki czemu może uda się studiować za darmo. :-)
Niestety to aż 3 semestry, ale tęsko za studiowaniem (dziennym... no ale to se ne vrati....)

2). Wygląda na to że nie mam stałej pracy już od roku. Tak, mija już ponad rok, odkąd nie mam stalej pracy. Niestety nie potrafię odpowiedzieć, z czego się utrzymuję. Czasami ciężko mi samemu w to uwierzyć, że jedynym źródłem utrzymania są kolejne klapnięcia migawki mojego aparatu, ale wygląda na to, że tak właśnie jest. Nie cieszę się. Cieszyłbym się, gdyby była jakaś jedna stała umowa o pracę :-/

3) Wydaje mi się że mój Passat to chyba w takim samym kolorze (LA5E) jak Passat Zdano - (tylko rocznik inny ;-) )
Jeśli by tak było, to uważam że to dodaje mojemu +30 do mocy i +20 do prestiżu wśród passatowców. :-D Jeśli ktoś jest innego zdania, niech lepiej milczy.

koralik  Dołączyła: 16 Sty 2009
perl, jaki kierunek ?? :mrgreen:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
perl napisał/a:
3) Wydaje mi się że mój Passat to chyba w takim samym kolorze (LA5E) jak Passat Zdano - (tylko rocznik inny ;-) )
Jeśli by tak było, to uważam że to dodaje mojemu +30 do mocy i +20 do prestiżu wśród passatowców. :-D Jeśli ktoś jest innego zdania, niech lepiej milczy.

a masz internet w bagażniku :?:

jak nie, to musisz zrobić -50 do charyzmy
perl napisał/a:
Zaplanowałem że mojego licencjata na Uniwersytecie przekonwertuję na inżyniera na SWSZ, robiąc tylko różnicę programową.

inżynier OŚ, czy coś innego :?:

zresztą gdzie po tym pracy szukać, moja Kasia po EKO nie może nic znaleźć w zawodzie, bo do urzędów, to trzeba szeeeeeerokie plecy mieć, a my w Poznaniu żadnych nie mamy, a tam gdzie mamy, to ja nie będę mieć dobrej pracy - koło się zamyka

perl napisał/a:
2).
z jednej strony można się cieszyć, że głodem nie przymierasz robiąc tylko foto (a jest jeszcze potomek jak dobrze kojarzę), a z drugiej strony - "smuteczek"

opiszon napisał/a:
a masz internet w bagażniku :?:
nie tylko w bagażniku. W calym samochodzie mam. Kupiłem antenę Pentagram http://allegro.pl/pentagr...1251871028.html więc mam internet wszędzie ;-)
Stawiam na dach i śmigam. Podstawka magnetyczna jest. Dokładnie tak samo jak antena do CB. 8-)

opiszon napisał/a:
inżynier OŚ, czy coś innego :?:
tiaaa... kierunek dokladnie ten sam ;]

opiszon napisał/a:
moja Kasia po EKO nie może nic znaleźć w zawodzie, bo do urzędów, to trzeba szeeeeeerokie plecy mieć, a my w Poznaniu żadnych nie mamy
niedawno przeszukiwałem jobrapido i znalazłem coś bardzo fajnego w Poznaniu. Spełniałem warunki, ale nie wysyłałem CV, bo za daleko dla mnie jak na codzienne dojazdy do pracy.
Natomiast jak tak teraz patrzę, to jest tylko to...
http://praca.gazetapraca....ign=p_jobrapido
:-/
Fakt, z pracą jest kupa, ale u nas jak masz inż, jest łatwiej.
Niechaj poszuka po oczyszczalniach, wodociągach, zakładach zajmujących się wywózką odpadów, również niebezpiecznych. To na początek. Jeśli się nie udało dotychczas, niech uderza na staż do wydziału oś do UM lub do jakiegokolwiek przedsiębiorstwa (państwowego lub nie) które jest z tym silnie związane. Jak się wciśnie na staż, praca zapewniona.
A jeśli naprawdę nie da rady, niech robi kurs BeHaPowca. Po kierunku + skończone BHP = praca gwarantowana. Wystarczy poczekać, pracodawca sam się znajdzie ;-)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
perl, a data wygaśnięcia, to gdzie? :evilsmile:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
perl napisał/a:
staż do wydziału oś do UM
przerabiane - strasznie ciężko się dostać
o BHP wiemy i trzeba będzie chyba w końcu zrobić

tragedii nie ma, bo zarabia teraz trochę lepiej niż w urzędach, tyle że godziny pracy gorsze (możliwe 3 zmiany 7 dni w tygodniu)

perl napisał/a:
Kupiłem antenę Pentagram http://allegro.pl/pentagr...1251871028.html więc mam internet wszędzie ;-)
no ale w lesie chyba nie :-P

opiszon napisał/a:
przerabiane - strasznie ciężko się dostać
Można przekonać prywatnego przedsiębiorcę. Świetny argument to taki, że za staż płaci urząd pracy. A nie przedsiębiorca.
A na takim stażu, jeśli zależy Twojej na pracy, może harować za dwóch, wtedy na pewno jej się powinno udać ;-)

mygosia napisał/a:
perl, a data wygaśnięcia, to gdzie? :evilsmile:
O jaaa! Specjalistycznie nie zapomniałem, żeby zostało!

Ale jeśli moderatorzy nie chcom syfu, niechaj ustawiom.

Skocz do: