K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
tu masz jednak trochę racji. jak tak patrzę na programy do wykrywania twarzy zainstalowane w cyfrówkach, to czekam tylko na opcję "korekta kadru", która obsługującemu aparat pokaże najlepsze ujęcie, skoryguje kompozycję zgodnie ze złotym podziałem i odetnie zbędne elementy.Raven napisał/a:Aparat sam naciskający spust migawki!
kto nie ma w głowie, ten ma w nogach
f.lamer napisał/a:no ale czym różni sie wyciąganie ekspozycji z raw od wyciągania ostrości z takiego "superraw"?
Cytatto na pewno nie będzie aparat dla idiotów, bo żaden fotoidiota nie obrabia rawów (ja też tylko w jpgach robię ;), a co dopiero takich wynalazków.
a korekta przed naciśnięciem spustu migawki nie da tych samych efektów? pytam serio - nie wiem czy można osiągnąć większą rozpiętość suwakami raw. ale na pewno można nią uniknąć przepaleń.Raven napisał/a:to nie wina fotografa.
f.lamer napisał/a:a korekta przed naciśnięciem spustu migawki nie da tych samych efektów? (...) skoro nie skorygowałeś ekspozycji tam gdzie powinieneś to jest twój błąd. nietrafiona ekspozycja na równi z nietrafioną ostrością ;)Raven napisał/a:to nie wina fotografa.
no nie dam rady.Raven napisał/a:No to spróbuj naświetlić poprawnie zdjęcie z głębokimi cieniami i ostrymi światłami.
f.lamer napisał/a:bo jeśli część zdjęcia korygujesz jedną wartością, a częśc inną, to już strasznie sztuczne się robi. jak hdr
f.lamer napisał/a:ale tez nie złapię ostrości jednocześnie na końcu własnej ręki i horyzoncie.
Od dzisiaj tylko dwa Olympusy, Canon. Do Rollei-a przyssała się mała.
niezupełnie :)Vera napisał/a:Na szczęście to jeszcze pieśń przyszłości.
POZDRAWIAM.
zloty_2000
zloty_2000 napisał/a:gdzie popadnie
Podstawowe zasady higieny są takie, że jak się wchodzi, to się puka.
romeoad napisał/a:zloty_2000 napisał/a:gdzie popadnie
Robiąc to samo mam wrażenie, że owo gdzie popadnie ma tylko 2 wartości: tu i tam. Albo tak sprytnie dobrali przykłady.
Tak czy owak, Vera pisała 'pieśń przyszłości' ponad rok temu, a sprzedaż ma się rozpocząć w przyszłym roku.
POZDRAWIAM.
zloty_2000
romeoad napisał/a:Robiąc to samo mam wrażenie, że owo gdzie popadnie ma tylko 2 wartości: tu i tam. Albo tak sprytnie dobrali przykłady.
Remek napisał/a:Normalnie już niedługo będzie można robić zdjęcia z zamkniętymi oczami, bo wszystko będzie można poprawić w PS.
Kto by się trudził trzymaniem aparatu, od czego Party-shot? http://www.sony.pl/product/dcc-party-shot/ipt-ds1 W następnej generacji urządzenie samo prześle zdjęcia do komputera, a tam PS je obrobi, poustawia GO, podciągnie w razie potrzeby do ISO500000 i automatycznie umieści na NK lub fujzbuku. Rola fotografa ograniczy się do ustawienia Lytro-Party-shot na stole lub statywie.WuWu84 napisał/a:Remek napisał/a:Normalnie już niedługo będzie można robić zdjęcia z zamkniętymi oczami, bo wszystko będzie można poprawić w PS.
Jeżeli ograniczasz swoją role jedynie do utrzymania stabilnie aparatu, to faktycznie
X-T1