Szukam firmy, która zaoferuje wydruk gdzie najkrótszy bok będzie miał minimum 1,2m. Do tego aby był naprawdę dobry. (Nie piszcie, że takie rzeczy to tylko..)
Byłem w ProfiLabie na Dzikiej 4 i przejrzałem ich próbki na miejscu. Robią wrażenie, choć z Epsona 11880 mają tylko wydruki w formacie A4. Za to cena mnie zabija za m2. Najtańszy 160zł ale na papierach, które mnie interesują koszt wynosi powyżej 300zł.
Druga firma jaką znalazłem to Prografsg na Białobrzeskiej 15 (też w Warszawie). U nich niestety nie mogłem zobaczyć próbnych wydruków poza papierem matowym i błyszczącym Epsona. Niemniej jakość naprawdę powalająca na tym co zobaczyłem (wydruki jakieś 40x60cm) i chętnie pokazują maszynę ;) Podobno dopiero ruszają z drukiem fotografii i nie mają jeszcze przygotowanego cennika i oferty papierów. Ale chwalą się najlepszą jakością i zaproponowali mi druk na papierze Epsona Photo Gloss 250g w cenie 170zł/m2. To niby w promocji.
Czy to faktycznie adekwatne ceny do jakości druku i materiałów? W internecie znalazłem jeszcze firmę QPrint, ale nie byłem u nich i wiem tyle co w internecie sami o sobie piszą.
Docelowo chciałbym znaleźć firmę, która zaoferuje mi druk tzw. fotografii kolekcjonerskiej (giclée).
Jeśli gdzieś już podobny temat istnieje to scalcie mój post, bo nie szukałem ale nie znalazłem.