Nie umiem robić zdjęć, ale lubię ;)
- - -
Maltretuję: Nex 5N, Canon T90, Pentacon Six TL, Minolta 700si
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
sculptor napisał/a:Przy jakimkolwiek inwestowaniu, moim zdaniem, minimalna wiedza jest konieczna czy się tego chce czy nie. MZ nie da rady się uniknąć chociaż minimalnego doglądania i ewentualnie podjęcia jakiś działań na wypadek krachu czy innych wydarzeń.
blackmoon napisał/a:WIG/WIG20 jest sporo poniżej ówczesnych poziomów, a minęły już ponad dwa lata (to chyba obrazuje w jaki kanał można się wpakować). Wobec takiego stanu rzeczy lokaty wydają się być całkiem dobrą alternatywą
cube007 napisał/a:Z inwestycjami jest troche jak z fotografia - nie mozna miec sensownych wynikow bez praktycznego sprawdzania do czego sluzy czas naswietlania i przyslona ;)
cube007 napisał/a:BTW. Co do kanalu i poziomow WIG/WIG20 - zaczalem powazniej zajmowac sie GPW wlasnie w 2008r, przed wakacjami. Rok oczywiscie zakonczylem na stracie, 2009 to zysk kilkunastokrotnie przewyzszajacy strate z 2008, ten rok tez na plusie. Jak widac poziomy indeksow nie maja specjalnego znaczenia ;)
Nie umiem robić zdjęć, ale lubię ;)
- - -
Maltretuję: Nex 5N, Canon T90, Pentacon Six TL, Minolta 700si
CytatBTW. Co do kanalu i poziomow WIG/WIG20 - zaczalem powazniej zajmowac sie GPW wlasnie w 2008r, przed wakacjami. Rok oczywiscie zakonczylem na stracie, 2009 to zysk kilkunastokrotnie przewyzszajacy strate z 2008, ten rok tez na plusie. Jak widac poziomy indeksow nie maja specjalnego znaczenia ;)
Odejdźmy zanim będziemy tańczyć na końcu sznura bez muzyki
CytatNa razie wycofałem z giełdy większość gotówki. Można by powiedzieć, że jestem krok od rzucenia GPW. Muszę ochłonąć i przemyśleć swoje błędy. Jak dojdę do sensownych wniosków to wracam.
CytatNa razie wycofałem z giełdy większość gotówki. Można by powiedzieć, że jestem krok od rzucenia GPW. Muszę ochłonąć i przemyśleć swoje błędy. Jak dojdę do sensownych wniosków to wracam.
pikolo napisał/a:http://10-procent-rocznie.blogspot.com/2010/11/rok-2011-hossa-czy-bessa.html troche przepowiedni na przyszły rok
PUZO napisał/a:
fundament skutecznej gry na giełdzie jest wyczucie kierunku trendu indeksów , albo inaczej przewidywanie rozwoju sytuacji na światowych rynkach
CytatNie szkoda Ci czasu na czytanie wypocin w stylu przyszly rok bedzie zly, no chyba ze bedzie dobry?
CytatIMO trend trzeba zidentyfikowac na podstawie zachowania kursu, a nie wyczucia czy przewidywania - te moga sie przydac w totolotku
PUZO napisał/a:Czy ktoś powie mi słówko na temat analizy technicznej Bogdanki. Wg mojej intuicji powinienem się jej pozbyć.
cube007 napisał/a:PUZO napisał/a:Czy ktoś powie mi słówko na temat analizy technicznej Bogdanki. Wg mojej intuicji powinienem się jej pozbyć.
hmm... dla mnie okolice 105zł byly miejscem opuszczenia pokladu
PUZO napisał/a:Wnioski jak na razie dla mnie : Analiza techniczna do zgłebienia. Na naszej giełdzie fundamenty niewiele się przydają.
CytatInna sprawa, ze na mniejszych spolkach, wyniki/informacje czesto widac na wykresie przed publikacja raportu
pikolo napisał/a:zainwestuj będziesz wiedział