wojtekk napisał/a:miałem Jaśkę 124g, bardzo fajny aparacik - jedno o czym trzeba pamiętać, to obowiązkowo osłona przeciwsłoneczna na szkiełko bo inaczej nie da się tego używać.
Potwierdzam. Tez uparcie wierzylem w ten straszny kontrast Yashinowow, a jak w koncu kupilem oslone, to i tak ja zaraz zgubilemStachu napisał/a:E tam. Spokojnie można bez osłony pstrykać.
pozdrawiam,
dzerrry
---------------------------
Pentax Spotmatic SP | Pentax 6x7
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
dzerry napisał/a:karmazyniello, nie znam sie tak mocno na flexaretach, ale pamietaj, ze tylko VIa i VII ma 1/500. Nic nizej nie oplaca sie chyba brac.
Ale naciag na okienko?tadek napisał/a:Wcześniejsze modele III, IV, V też zdarzają się z migawkami z 1/500s.
Przeszczel chociaz rolkekarmazyniello napisał/a:Przytaszczyłem dopiero co Fexareta VII do domu - na matówce ciemno jak w piwnicy
pozdrawiam,
dzerrry
K-5, K-m | SY 8/3.5, T 17-50/2.8, Da35/2.4AL, CZJ 50/1.8, CZJ 135/2.8/3.5 |
dzerry napisał/a:Matowka ciemna, to wiem, ale moze tak zle sie nie ostrzy?
dzerry napisał/a:Kurna, splukany jestem do dna, a jednoczesnie czuje wewnetrzna potrzebe TLRa i narasta we mnie swiadomosc, ze kazdy dzien bez niego jest dniem straconym.
dzerry napisał/a:zamkne oczy i kupie Rolleifleksa 3.5
dzerry napisał/a:Kurna, splukany jestem do dna, a jednoczesnie czuje wewnetrzna potrzebe TLRa i narasta we mnie swiadomosc, ze kazdy dzien bez niego jest dniem straconym. To juz ponad rok bez Yashiki. Kiedys sobie powiedzialem, ze koniec z kompromisami, zamkne oczy i kupie Rolleifleksa 3.5 i jak najszybciej wypre jego cene z pamieci - potem jakos bedzie Kiedys tak pewnie zrobie, ale w miedzyczasie musze sprobowac czegos tanszego.
Jest, 2.8 Ale ceny puszek z Planarami i Xenotarami 2.8, bez wzgledu na wersje, sa naprawde chore. Kiedys byl na allegro 2.8F za 1600 zl. Zamiast kupowac poki jest, zachcialo mi sie targowac ze sprzedawca i tyle go widzialemkarmazyniello napisał/a:Nie ma już nic lepszego w TLR, prawda?
Caly czas walcze ze sobaspirit napisał/a:Jesli nie potrzebujesz f2.8 to mozna spokojnie wziac Automata lub T
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:naprawde chore. Kiedys byl na allegro 2.8F za 1600 zl. Zamiast kupowac poki jest, zachcialo mi sie targowac ze sprzedawca i tyle go widzialem
To nie tenspirit napisał/a:Mial przetarte powloki na zdjeciowym.
pozdrawiam,
dzerrry
Yashice od Ciebie dobrze się wiedzie, nie nudzi się, czesto łypie na świat swymi szkłami :)dzerry napisał/a:czuje wewnetrzna potrzebe TLRa i narasta we mnie swiadomosc, ze kazdy dzien bez niego jest dniem straconym
musiała jednak czasem sie przydawać, bo ja kupiłem od Ciebie z osłoną :) Światło od frontu nie jest dla Jaśki takie znów straszne, ale jeśli mocno świeci z boku, lepiej mieć osłonę. Światłomierz radzi sobie dość dobrze gdy światła jest sporo, gdy jest ciemniej, mocno oszukuje.dzerry napisał/a:jak w koncu kupilem oslone, to i tak ja zaraz zgubilem
K10D | Z-1p | ME super | Nikon F100 | Yashica Mat-124g | Canon G5 | DA 70 f2.4 | DA 16-45 f4 | SMC-M 200 f4 | SMC-K 50 f1.2 | 360FGZ | D-BG2 | MOJE ZDJĘCIA
pozdrawiam,
dzerrry