Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Tak, za wyjątkiem zdjęć na otwartej przysłonie.
Cytat: "Biorąc pod uwagę wizualny aspekt tego zagadnienia, jest ono zbyt specyficzne w swojej strukturze obiektywnej, i wobec tego w ramach szowinizmu i abstrakcjonizmu absolutnie nie wchodzi w rachubę."
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:gdyby mierzył na każdej, to pracowałbyś cały czas przy ciemnym wizjerze, bo po domknięciu obiektywu do f/8 aparat musiałby domknąć na stałe przysłonę
Cytat: "Biorąc pod uwagę wizualny aspekt tego zagadnienia, jest ono zbyt specyficzne w swojej strukturze obiektywnej, i wobec tego w ramach szowinizmu i abstrakcjonizmu absolutnie nie wchodzi w rachubę."
daśko napisał/a:Czy trochę nie przesadasz z taką oceną
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
daśko napisał/a:Ciekawe jak duże są przekłamania ekspozycji?
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
opiszon napisał/a:już nie mówiąc o trwałości mechanizmu przysłony
PK napisał/a:dla sprawnego szkła z A zupełnie nieistotne.
PK napisał/a:wyobraź sobie jak czuły (albo jak wąski byłby zakres efektywnego pomiaru) musiałby być światłomierz, gdyby pomiar odbywał się po przymknięciu przysłony
daśko napisał/a:w trybie M aparat nie pracuje przy stale domkniętej przesłonie a domyka ją po naciśnięciu przycisku AV+/- i mierzy swiatło
opiszon napisał/a:ale ponowny pomiar dostaniesz po kolejnym wciśnięciu zielonego guziora
opiszon napisał/a:a zobacz jak to normalnie działa w nowoczesnych szkłach - masz pomiar "na żywo"
opiszon napisał/a:aparat mierzy światło na w pełni otwartym obiektywie i przelicza ekspozycję dla wybranej przysłony (tak - w trybie M też - bo przecież wyświetla drabinkę)
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:Mam nadzieje, że teraz jaśniej.
Własnie dlatego je napisałem, że czytam twoje odpowiedzi i mam wrażenie że nie rozumiesz jak to działa. Napisałem z resztą o tym samym co opiszon.daśko napisał/a:to może nie będziesz pisał truizmów
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:daśko napisał/a:
to może nie będziesz pisał truizmów
Własnie dlatego je napisałem, że czytam twoje odpowiedzi i mam wrażenie że nie rozumiesz jak to działa. Napisałem z resztą o tym samym co opiszon.
Pentax KP z limitedami i trochę staroci.
https://www.instagram.com/tk_cmp/
prawdaCytatnajlepiej kupić obiektyw z serii A i mieć spokój... ;p
bez sensu, bodlugas1982 napisał/a:Ale może pokombinuję z tym przerabianem M na A, mam jedno szkło M lekką padakę to potestuję w wolnej chwili.
campanelli napisał/a:najlepiej kupić obiektyw z serii A i mieć spokój
dlugas1982 napisał/a:zwłaszcza jeśli chodzi o cyfrę
Nie no, Polska to wolny kraj przecież.dlugas1982 napisał/a:ktoś mi zabroni
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
oprócz więzień i krasnali ogrodowychCytatNie no, Polska to wolny kraj przecież.