KriScg  Dołączył: 19 Maj 2010
maser napisał/a:
Odświeżam temat. Mój Młody męczy mnie o konsolę. Wczoraj miał komunię więc uzbierał nieco kasy i twardo obrał kurs na konsolę. On chce Wii (maniak Super Mario).
Ja nie jestem grywalny więc się nie orientuję (przeczytałem spooro po necie o tym wszystkim i nadal mam mętlik w głowie - ten wątek tu też...).
Opłaca to się kupić dla 8 -latka który jest fanem kilku tytułów z preferencją na przygodówki? Słyszałem że Wii jest bardziej "ruchowa" i można grać nie tylko z kanapy.
Czy jest tu jakiś user tego systemu?

maser napisał/a:
Odświeżam temat. Mój Młody męczy mnie o konsolę. Wczoraj miał komunię więc uzbierał nieco kasy i twardo obrał kurs na konsolę. On chce Wii (maniak Super Mario).
Ja nie jestem grywalny więc się nie orientuję (przeczytałem spooro po necie o tym wszystkim i nadal mam mętlik w głowie - ten wątek tu też...).
Opłaca to się kupić dla 8 -latka który jest fanem kilku tytułów z preferencją na przygodówki? Słyszałem że Wii jest bardziej "ruchowa" i można grać nie tylko z kanapy.
Czy jest tu jakiś user tego systemu?

Jest tu user X360/PS3 oraz ex user Wii :). Problem z Wii dla mnie polega na tym, że jest mało fajnych gier oraz samo Wii jest mocno przestarzałym sprzętem. Natomiast ośmiolatek to raczej nie potrzebuje super grafiki oraz możliwości zagrania w masę tytułów od lat 18. Szczególnie, że na Wii jest więcej gier pasujących dla małych graczy (seria Mario / seria Zelda / Wii sports). Polecam zakup konsoli w zestawie z Wii Sports. W Wii sports to chętnie grały u mnie osoby, które wcześniej nie miały żadnej styczności z grami :).

Jeżeli w ten sam sposób rozumiemy słowo przygodówka, to takie gry praktycznie nie występują na konsolach.

A co do ruchowości Wii, to większość gier jest sterowana poprzez machanie w powietrzu kontrolerem (polecam po prostu zobaczyć jakieś filmiki na youtube). Wątpię aby to w jakikolwiek sposób wpływało na zdrowie gracza, natomiast można łatwo komuś przywalić kontrolerem ;).

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
Wii bardzo fajna i niedoceniona u nas konsola na swiecie (szczegolnie w japonii sprzedażą bije pozostałe systemy na głowę ) jeśli wie czego chce i odpowiadają mu tyttułu ze stajni Wielkiego N to ja jak najbardziej polecam
a ze konsola technicznie słabsza niż xbox czy ps3 to i co z tego grywalnością im na pewno nie ustępuje

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Jeśli mały chce Wii to nie ma się nad czym zastanawiać. Wii daje najwięcej możliwości właśnie jeśli chodzi o ruch.. pozostałe platformy to raczej godziny spędzone na kanapie. Ja osobiście używam PS3 ale Wii nie mam póki co tylko i wyłącznie dlatego że na razie brak kasy na nowe zabawki. Zresztą PS3 kupowałem tak na prawdę dla siebie, dla dziecka na pewno wybrałbym Wii...
;)

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Temat odświeżam (wypada powiedzieć jak to się skończyło) bo Mikołaj przyniesie młodemu na gwiazdkę PS3 z movi i pakietem sportowym - bodajże 5 dyscyplin. (Play miał promocję na te zabawki) Mam nadzieję że ruchu mu przy tym nie zabraknie a i ja czasem w coś tam zagram.

berd  Dołączył: 08 Sty 2010
maser, mam z tego samego zrodla... w tenisa stolowego juz prawie koncze (to prawie trwa niestety od 3 tygodni gdyz nie moge przejsc przedostatniego zawodnika w tej rundzie) srebrny poziom, jest latwy ale do czasu

oczywiscie niema to nic wspolnego z prostym "celowaniem" aby odbic pileczke paletka,

dildos reaguje na ruchy 3D ma żyro w srodku ;)

naprawde poza tym, iz bedziesz mial jeda reke jak hercules wieczne zakwasy... cool sprawa

no i rob rozgrzewke przed kazdym sparingiem, latwo sobie nadwyrezyc/zerwac sciegna czy miesien jak sie zabardzo nakrecisz ;)

ogolnie move to super sprawa ;) wole poskakac za pilka niz sie byczyc na kanapie ;)

moge polecic, golf oraz thumble bo to tez fajna zabawa, majac net posciagasz sobie mase demosow ;)

PS. GranTurismo 5 - mam odcisk na kciuku od wciskania gazdu ;) po weekendoweych wyczynach

PS2. mojemu mlodemu przyniesie PSP ;) z GT5 i Tekkenem ;)

Aż się boję po opisie :mrgreen: (spokojnie damy radę!)
Net jest na pokładzie (wifi i kabel jakby co), możesz przybliżyć o co biega z tym neem?
Dema gier za free?

berd  Dołączył: 08 Sty 2010
maser napisał/a:
Aż się boję po opisie :mrgreen: (spokojnie damy radę!)

spoko ;) jakis taki impulsywny jestem ostatnio ale zabawa przednia dla calej rodziny!

maser napisał/a:
Dema gier za free?

tak zakladasz konto, wchodzisz do PS Store kupujesz misje, programy no i DEMA ;) wszystko na PS3.

TAK DEMA sa za Free, czesc DEM jest czasowych, wypuszczaja nowosc np, need for speed - nigdy nie lubilem tego typu gier na PC ani na PS1, ale to co oferuje PS3... to kosmos - czasowo, bo dziala tylko np. 2-3 tygodnie ale narazie mialem tylko jeden przypadek, iz poinformowala mnie konsola, ze no longer avaliable bay it ;)

dema/programy sa pogrupowane alfabetycznie i tematycznie do PSP tez sa, masz skrzynke pocztowa na konsoli, mozesz grac z kumplami po necie ZERO LAGA... nie wiem jak to dziala, ale praktycznie on-line

ja teraz zbieram na kierownice ;)

dla mnie niezly odmużdżacz po ciezkim dniu w robocie.

Wspomniana wczesniej w postach Wii nie ma startu do PS3 - sprawdzone organoleptycznie.

[ Dodano: 2010-12-07, 20:26 ]
ufffff jestem caly mokry ale przeszedlem srebrne rozgrywki i jestem u bram zlotego runa ;) no musze odpoczac dwa dni bo zawalu dostane ;)

Zestroiłem i uruchomiłem PS3, noo robi wrażenie. Ostry trening w gladaitorów mam za sobą...

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
a jakiś xboxowiec tu jest oprócz mnie i Gajosa?
Nie mam w co grać - kupiłem Alana Wake'a i znudził mnie po 3 rozdziałach więc poleciał na sell.
Może ktoś coś tutaj zaproponuje?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Mam Xboxa. Ale gierki to tylko Dragon Age, Mass Effect 1 i 2 oraz Fable

Ynciol  Dołączył: 15 Paź 2008
Ja mam PS3 i teraz śmigam Uncharted 2 gooodny polecenia bardzo ciekawy, a uncharted 3 wychodzi w 2011 :) na xklocku pożyczonym gears of war 2 wypasik!!!

argawen, fable to taki dziecinny rpg czy raczej normalny? Wciąga?
GoW 1 i 2 już daaaawno przeszedłem

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
YellowLabel napisał/a:
fable to taki dziecinny rpg czy raczej normalny? Wciąga?

grafika dziecinna, ale wciąga jak cholera (a grało się w BG I i II, P:T, ID, KotOR, jeżeli tylko klasyków mam "zacytować")

choć jedna rzecz mnie bardzo wkurzyła - w jednym miejscu jest możliwość expienia na całego i wymaksowania bohatera w kilka minut dosłownie

rozgrywka prosta, ale przyjemna i wciągająca

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
YellowLabel napisał/a:
argawen, fable to taki dziecinny rpg czy raczej normalny?
Jest taki bajkowy, ale krew leje się gęsto, zabawy z paniami itp. mnie urzekły dialogi. Za bardzo angielskiego nie znam, ale ten angielski akcent, miodzio :-D . Sa napisy. Grałem tylko w Fable 2.
YellowLabel napisał/a:
GoW 1 i 2 już daaaawno przeszedłem
GOW to chyba Gears of War. Ja pisałem o Mass Effect. Lubię gry na kilkadziesiąt godzin. DA to koło 80 godz., Mass Effect ok. 50 godz.
Co dziwne w Gears-ów nie grałem.

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
a w assassin's creed nie gra?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
argawen napisał/a:
Grałem tylko w Fable 2.
a ja w 1kę (na PCcie i Xklocku starym jak miałem przez chwilę)

ale 1ka też dobra (może nawet lepsza :?: ;-) )

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
YellowLabel, Ja od dość długiego czasu męczę Borderlands i trochę arkadowych.

argawen, kolega Ynciol wspominał o GoW.
o Mass Effect sporo słyszałem, ale nigdy nie miałem okazji zagrać. Jak giera tak długo trzyma dosyć wysoką cenę to musi być na prawdę niezła.
Pietras, Borderlands jakoś mnie nigdy nie zachęcił :P
paradziqs, jedynkę AC przeszedłem - męczyłem się przy tej liniowości niemiłosiernie. Przez X godzin robisz ciągle dokładnie to samo. Dlatego nie skusiłem się na dwójkę - mimo, że podobno lepsza.

i jeszcze tak:
Czy trzeba zagrać w Fable, żeby zagrać w Fable II? (chodzi ofc o ciągłość fabuły)

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
No niestety do Borderlandsa trzeba lubić first person shootery z dawką RPG. A jakie gatunki gier w ogóle akceptujesz ? ;-D

Timko  Dołączył: 22 Mar 2010
Ja polecam Fallout: New Vegas (gram na Xboxie)

Skocz do: