Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
tomecki napisał/a:Czy może mi ktoś podpowiedzieć dlaczego do Penataxa nie ma tego szkiełka? Do innych systemów jest tzn. C,N,M. Może są jakieś tajne umowy między Pentaxem a Tamronem żeby użytkownicy bagnetu K nie mogli tanio kupić dobrego szkiełka. A może Tamron ma zamiar wypuścić ten obiektyw z mocowaniem Pentaxa i może to tylko kwesia czasu?
Podpowiedzcie coś szanowni forumowicze, bo jak człowiek ma za mało $ to kombinuje jak koń pod górkę![]()
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
sylwiusz napisał/a:Mysle, ze spory wplyw ma na to okolo 10% akcji Tamrona w rekach Sony
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Bardzo dobrze kombinujesz.
Wysokie ISO - pewnie częściowo zniweluje się poprzez SR. W takim wypadku rzeczywiście warto rozejrzeć się od razu za czymś jaśniejszym niż kit:
Tamron 17-35 f/2.8-4 SP AF Di LD ASPHERICAL
Sigma 18-50 f/2.8 EX DC
Sigma 17-35 f/2.8-F4.0 EX DG
Z drugiej strony wiesz dobrze, że przy lustrzance jeden słoik to dopiero początek...
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
Michu napisał/a:Sigma 18-50 f/2.8 EX DC
Michu napisał/a:Z drugiej strony wiesz dobrze, że przy lustrzance jeden słoik to dopiero początek...
puszka sardynek i słoik ogórkow
K100D - jee jee jeeeeeeeeeeee!
sylwiusz napisał/a:dokupic do kita rewelacyjne FA 35/2
Michu napisał/a:Oooo... dzieci focić stałką - doświadczenie bezcenne, jednakże będąc osobą po takich przejściach stanowczo odradzam. Tutaj trzeba mieć psyche Wanderlei Silvy, by taką walkę z małym szkrabem wybrać.
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
Dabrow napisał/a:Nie daj się stałoogniskowym zbokom
Michu napisał/a:Oooo... dzieci focić stałką - doświadczenie bezcenne, jednakże będąc osobą po takich przejściach stanowczo odradzam.
- ja jestem czesciowo zboczkiemtomecki napisał/a:Nie daj się stałoogniskowym zbokom
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
tomecki napisał/a:P.S. Martwi mnie jeszcze jedna rzecz czy te 50mm (75mm w cyfrze) na końcu to aby nie jest za krótko do porteretu, bo bardzo lubię robić takie ciasne popiersia a nawet same głowy z odrobiną szyji?
tomecki napisał/a:P.S. Martwi mnie jeszcze jedna rzecz czy te 50mm (75mm w cyfrze) na końcu to aby nie jest za krótko do porteretu, bo bardzo lubię robić takie ciasne popiersia a nawet same głowy z odrobiną szyji?
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
puszka sardynek i słoik ogórkow
K100D - jee jee jeeeeeeeeeeee!
Michu napisał/a:Ad2. Z takim słoikiem, będziesz musiał ręcznie ustawiać ostrość - aparat co najwyżej zrobi słodkie "Biiip" jeśli uzna, że trafiłeś z ostrością. Poza tym, tuż przed naciśnięciem spustu pieszczotliwie uruchomisz guzik "AL" a pucha przymknie przysłonę i ustawi Ci parametry ekspozycji.
tomecki napisał/a:Tak sobię myślę że chyba jednak na początek wziąłbym kita kastode, dokładnie potestował, oblukał ( bo te 75 mm po cropie trochę mi się za krótkim wydaje) przywykł trochę do lustrzanki, pomyślał pięć razy i wtedy ewentyalnie coś ze stałym 2,8 plus tego jupitera 85/2 bo cena atrakcyjna, a jeśłi to takie zacne szkiełko jak poleca Michu, to warto.
I w związku z powyższym rodzą się kolejne pytania:
1. Gdzie i za ile kupić przejścwkę M42 >> Pentax
Cytat2. Czy wszystko w takim słoiku będę robił ręcznie aparat kompletnie nic mi nie podpowie?
Cytat3. Czy wreszcie ktoś kupi kita od K100D powiedzmy w cenie około 300PLN bo chyba gdzieś taka będzie różnica między puszką a zestawem kit+puszka?
Cytatsylwiusz, no niczego sobie, niczego sobiejak mówił Pawlak
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
sylwiusz napisał/a:Wybacz, nie moglem się powstrzymac