Sony A7 - w końcu święty grall
a_czacha napisał/a:Ciekawym wątkiem wartym książki jest konfrontacja panów Lema i Dick'a.
CytatJego choroba sięgnęła zenitu w marcu 1974 roku, gdy uznał, że kontaktuje się z nim bezpośrednio VALIS, ogromna sztuczna inteligencja, którą ludzie od tysiącleci błędnie biorą za Boga (zresztą te tysiąclecia też są tylko iluzją, Dick zaczął bowiem podejrzewać, że jest prześladowanym przez pogan w starożytnym Rzymie chrześcijaninem imieniem Tomasz, a dwudziestowieczne Stany Zjednoczone to tylko urojenie).
ADestroyer napisał/a:a_czacha napisał/a:Ciekawym wątkiem wartym książki jest konfrontacja panów Lema i Dick'a.
A jeśli Lema nie ma? Zgadzam się, tylko kto się tego podejmie?
Każdy fan twórczości Dick'a wie, iż cierpiał on na schizofrenię paranoidalną (chociaż obecnie coraz częściej słyszy się opinie, że nie było to bynajmniej prawdą) plus uzależnienie od leków, narkotyków, „bogate” życie osobiste przyniosło niestety skutki uboczne:
CytatJego choroba sięgnęła zenitu w marcu 1974 roku, gdy uznał, że kontaktuje się z nim bezpośrednio VALIS, ogromna sztuczna inteligencja, którą ludzie od tysiącleci błędnie biorą za Boga (zresztą te tysiąclecia też są tylko iluzją, Dick zaczął bowiem podejrzewać, że jest prześladowanym przez pogan w starożytnym Rzymie chrześcijaninem imieniem Tomasz, a dwudziestowieczne Stany Zjednoczone to tylko urojenie).
Keek napisał/a:Polecam biografie "Boze inwazje"
a_czacha napisał/a:W nawiązaniu do Dicka wspomniałbym "Kwadrofoniczne delirium tremens" Marka Oramusa
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
alekw napisał/a:BTW, kto z Was pieczolowicie skladal ksiazki z Fantastyki i nie mogl sie doczekac na kolejne odcinki Funky Kovala?
alekw napisał/a:BTW, kto z Was pieczolowicie skladal ksiazki z Fantastyki i nie mogl sie doczekac na kolejne odcinki Funky Kovala?
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
madhatter napisał/a:Nie polecam za to "Allach2.0" tylko nie pamiętam autora.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
matb napisał/a:Ostatnio wyciągnąłem sobie do lektury tomik "Spotkanie w przestworzach. Antologia młodych '79". Pierwszy tom z serii. Pamiętacie może, takie opowiadania SF publikowane w Młodym Techniku? No i okazało się, że nędza. Literacko dno, ta "fantastyczno-naukowość" się podle zestarzała, nie, że trąci myszką, ale bzdurą i banałem po prostu jedzie. A kiedyś mi się chyba podobało? Widać mały i głupi bylem
K-5|FUJI X-S1|Sigma 10-20/3,5 HSM|Sigma 50-500 OS|Samyang 24/1,4|Metz 58 AF-2|O-GPS1|Sigma 18-250 HSM Macro|manu chao
Sicor 23/3,5|Porst 135/2.8| Zenitar K-2/50|gogol bordello
www.kamerom.pl
K-3 | K-30 | DA* 300mm f4 | DA 35mm f2.4 | M 28mm f2.8 | M 50mm f2 | Takumar 50mm f4 | DA AF 1.4X AW |
K-5, S9600
K-3 | K-30 | DA* 300mm f4 | DA 35mm f2.4 | M 28mm f2.8 | M 50mm f2 | Takumar 50mm f4 | DA AF 1.4X AW |
K-5, S9600
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
ładnie powiedziane Ja w tym momencie penetruję uniwersum Metro 2033. Polecam bardzo (jeśli nie czytałeś) uniwersum wykreowane przez Dana Simmonsa w tetralogii Hyperiona. Fantastyczna przygoda A swoją drogą lista książek, które mam zamiar przeczytać jest przytłaczająca. Jeno czasu brakujePiotrR napisał/a:skoro literaturze jest tyle światów, których w ogóle jeszcze nie poznałem...
K-5, S9600
podpisuję się pod tym poleceniem - genialna :)laaval napisał/a:Polecam bardzo (jeśli nie czytałeś) uniwersum wykreowane przez Dana Simmonsa w tetralogii Hyperiona.
Po stracie zębów podobno większa swoboda języka.
/Stanisław Jerzy Lec/
K-5/K10D/K1000 | DA 18-55+SIGMA (70-300+10-20) +A 50/2+Soligor
Pentax K-5II, S 10-20/4-5.6, DA 35 F2.4 AL, DA 50/1.8, T 90/2.8