K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Tok'Ra napisał/a:Chcialby kupic okazjonalna najtansza lampe blyskowa - nie znalazlem na tym form jeszcze spisu faq, co mozna stosowac najtanszego w tej konstrukcji co dziala i warte wydanych pieniedzy. O wyborze S-ki zadecydowal rowniez fakt, ze podobno wiecej roznych lamp blyskowych akceptuje na zlaczu. Czy ktos moze jest w posiadaniu specyfikacji zlacza od lampy blyskowej - podejrzewam, ze przy odrobinie pracy jakas tania chinszczyzne moze daloby się dopasowac znajac wymagane parametry.
CytatDo aparatu dokupilem karte 2GB firmy Transcend 150x (na allegro za 189 zl) - szybka jest i dziala. Mam w HP618 karte tej marki i mnie nie zawiodla- wiec przetestuje teraz SD tej samej firmy.
CytatZdjecia wychodza ok - lepiej niz z Canona D350 z kitowym obiektywem, aczkolwiek na razie robie je na automacie i czytam instrukcje;-) Jedynie co bym zmienil - foty wychodza jak dla mnie troche zbyt kontrastowe i przez to jakby zbyt ciemne- podejrzewam, ze efekt zbyt "ciemnych" zdjec to wina kitowego, "ciemnego" obiektywu.
Juz niedługo będzie tu kadyszka
Samsung GX-1S, D-Xenon 18-55mm f/3.5-5.6, Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD, Sigma EX 28-70 f/2.8 DF
Pentax AF-330FTZ, Velbon DX-888, Metz 30B3, trzy Kingstony, plecak Cobra, torba Mekko
CytatW "S" masz większy bufor (więcej zdjęć seryjnych zrobisz) oraz dodatkowo obsługę TTL-a (w "L" masz tylko P-TTL). Co do AF-u - mam 11 pól (DS), a i tak korzystam tylko z centralnego , o ile nie ostrzę ręcznie.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:A z tym oficjalnym tonem to na poważnie, czy do ministerstwa dziwnych kroków?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
chemik napisał/a:CytatDo aparatu dokupilem karte 2GB firmy Transcend 150x (na allegro za 189 zl) - szybka jest i dziala. Mam w HP618 karte tej marki i mnie nie zawiodla- wiec przetestuje teraz SD tej samej firmy.
I działa to to bez problemu? (w instrukcji do 1S piszą, że max 1 GB)
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
eryk napisał/a:Stary jestem. Mam trochę pojęcia o fotografii ( ciemnia ) ale o cyfrze to ni......c
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
eryk napisał/a:E 1, który kilka lat temu leżał znacznie wyżej ( chodzi oczywiscie o cenę, , budową,ergonomią przewyższa inne lustrzanki )
eryk napisał/a:wizjera Samsunga 1S
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
eryk napisał/a:(...) Chodziło mi o pryzmat, który jest dla mnie jakby szlachetniejszy ( stare przyzwyczajenie do Practiki super tl 1000) od układu luster. (...)
Ż jest P... p.
Chciałbym się natknąć , ale zależy to od funduszy i nastawienia piękniejszej połowy do fotografii, a wiadomo , że kobiety mogą mieć inne zapatrywania na sprawę nowej zabawki prawie półwiecznego idioty Cieszę się , że sprawę wyboru aparatu mam za sobą .Wybrałem aparat- wybrałem forum.Pozdrawiam.zorzyk napisał/a:to..... zaraz potem natyka się na Pentaksa