negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
takseo, to nic, chyba, nie ma trzymać jak stal, miała się zrobić tylko foremka, żeby to siedziało w miejscu a nie ruszało się. powinno na tyle działać. Bo rozpłynąć się nie powinien? jeśli niie to w porządku ;)

[ Dodano: 2009-05-29, 20:44 ]
No i mogę powiedzieć tyle, że działa :) stoi pewnie i wisi też (jak trzymam aparat pionowo). więc jestem zadowolony ze swojej pracy, zoom działa, pttl też, więc zgaduje, że kable mam dobrze po podłączane.

[ Dodano: 2009-05-30, 22:58 ]
Kocham Pttl ;) tęskniłem za nim. Poważnie.

Mariusz_CH  Dołączył: 30 Gru 2008
Chciałbym odświeżyć wątek,
Noworoczno-sylwestrowe szaleństwa doprowadziły moją 540-tkę (zwłaszcza jej dolną część - stopkę) do stanu nieużywalności:

Co doradzicie? Urwana jest mała część, ale skleić się tego chyba nie da. Wolałbym wymienić, tylko skąd dorwać samą tą plastikową część ze stykami?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Zamów w Apollo w serwisie.

drawa  Dołączył: 17 Sie 2010
Cytat
mario633
skontaktuj z http://pentax.org.pl/ads_item.php?id=7456

sinac  Dołączył: 12 Wrz 2010
mario633, mam podobny problem i mam taką prośbe do Ciebie, dałbyś radę zrobić zdjęcie kabli, które są połączone do stopki? urwały mi się i nie mam pojęcia który gdzie był przylutowany. Pozdro

Cytat
mario633, mam podobny problem i mam taką prośbe do Ciebie, dałbyś radę zrobić zdjęcie kabli, które są połączone do stopki? urwały mi się i nie mam pojęcia który gdzie był przylutowany. Pozdro

sinac, zdjęcie zrobię nie ma żadnego problemu, ale myślę że porozkręcam to wtedy gdy będę miał części zamienne. Na razie nie chcę się za to brać i waham się czy do serwisu nie wysłać. A ty masz stopkę? Skąd zdobyłeś?
P.S. znalazłem twój post w innym wątku. Ty masz 360-tkę, jesteś pewien że to wszystko jest polutowane jak w 540-tce?

mario633, No właśnie tego nie jestem pewien :D a stopke mam tą samą, kumpel znalazł jakiś klej co klei konkretnie mocno i jakoś się trzyma tylko mam problem właśnie z kablami i myślę że może być tak samo, w sumie funkcje są podobne, tzn nie wiem czym się różnią, ale mozna sprobować, zawsze to jakiś krok na przód, także jakbys mógł fotke wstawić to byłbym wdzięczny :-B

sinac, masz rozkręconą 540-tkę:

mario633 DZięki wielkie, jednak kolorki troche się różnią ale są tez takie które pojawiają się w 360-tce. No nic wielkie dzięki ;)

Skocz do: