Mistrz.Mietek  Dołączył: 07 Cze 2010
rzutnik Rollei P355
Witam,
Będe bardzo wdzięczny jeżeli ktoś wypowie się na temat rzutnika Rollei P355 lub ogólnie rzutników Rollei. Czy jest sens inwestować i do jakiej kwoty?

Pozdrawiam

P.S. Jezeli ktoś ma na sprzedaz rzutnik to proszę napisać, nawet jeżeli nie jest to Rollei. Jezeli ktoś jest z Poznania lub Szczecina i ma zamiar sprzedać rzutnik, to jego obowiązkiem jest o tym napisać ;-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Mam Rolleia P11 do średniego. Stary, ale bardzo dobry sprzęt. Ten Twój jest nowszy i oczywiście do małego obrazka. Sprzętu bym się nie bał, jak masz kasę to kupuj. Nie wiem jakie są obecnie ceny, więc nie podpowiem. Popatrz tylko na jedną rzecz - żarówka. Model i cena oraz dostępność. Do rzutników Kodaka z tamtych lat wsadzasz osrama za 10pln i świecisz. Do mojego 500W żarnik kosztuje ponad 100pln :shock: i ciężko, ciężko go dostać.

Powodzenia i miłego oglądania slajdów! :-)

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Mistrz.Mietek, obawiam sie, ze ten rollei ma jedna duza wade - nie obsluguje CS, a w tej chwili ciezko dostac inne ramki. Teoretycznie powinien pojsc na CSach w zwyklym magazynku, ale poniewaz one sa bardzo cienkie, niektore rzutniki potrafia sie na nich zacinac. Poza tym, CS'y sa bardzo wygodne - zajmuje dwa razy mniej miejsca niz standardowe.

dzerry napisał/a:
nie obsluguje CS, a w tej chwili ciezko dostac inne ramki.
Spoko, mój tez nie obsługuje C wg specyfikacji. Spokojnie używam CSów i żyję. Czasem się przytnie, trzeba zareagować, żeby nie zjarać slajdu, ale to go nie dyskwalifikuje.

Mistrz.Mietek  Dołączył: 07 Cze 2010
Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
Z tego co wiem, GEPE produkuje jeszcze ramki standardowe . W zasadzie przymierzalem sie do ramek standardowych, nie zalezy mi za bardzo na miejscu, a wydaja mi sie solidniejsze.

Spróbuje dowiedzieć się czegokolwiek na temat żarówki.

Przy okazji, co myślicie o tym wynalazku? Revue 2500

Jeszcze dosyć istotne pytanie. Jak długo mogę wyświetlać slajd, tak by nie ucierpiał? Na przykład w projektorze o mocy 150W.

Nie wiem jak długo. Nigdy nie próbowałem spalić :-P W moim nic się nie dzieje przez półtorej minuty, dłużej chyba nie wyświetlałem.

Skocz do: