joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
da sie to tak zamocować żeby mieć taki pasek nadgarstkowy i pasek na szyję jednocześnie na body ?

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
joker333, zawsze jakoś się da :-P

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
joker333 napisał/a:
da sie to tak zamocować żeby mieć taki pasek nadgarstkowy i pasek na szyję jednocześnie na body ?
Ja mam tak że pasek nadgarstkowy DICAIN siedzi jak mu fabryka kazała, a ten oryginalny jest podpięty do lewego (patrząc od wizjera) oczka aparatu i tego dzingsa od nadgarstkowego który jest wkręcony w mocowanie statywowe.
Na szyi raczej niewygodnie ale można nosić na ramieniu (lewym) jak torbę.
Super się sprawdza jak chcesz schować sprzęt pod kurtkę (deszczyk czy coś) i nie trzeba go zdejmować z ramienia by zrobić forkę - trochę jak QuickStrap :idea:

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
joker333 napisał/a:

Jak najbardziej. W przypadku K-7 czy K-5 jest o wiele prościej bi mają oczka trójkątne. W przypadku GX-20/K20D zamocowałem do oczka w korpusie kółko podobne jak do kluczy tylko znacznie mniejsze (pozostałość po czasach jak wędkowałem) i do niego zamocowałem pasek na szyję.Ten nadgarstkowy bezpośrednio na oczko w korpusie.

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
JackDeJack, podpiąłem nadgarstkowy i "szyjny" jak napisałeś na próbę i .... kurcze, Albercik! To działa! 8-)

sołtys napisał/a:
JackDeJack, podpiąłem nadgarstkowy i "szyjny" jak napisałeś na próbę i .... kurcze, Albercik! To działa! 8-)
Szczególnie praktyczne jak nie chcesz targać torby. Kitrasz sprzęt pod kurteczkę lub luźniejszą bluzę i zawsze masz go pod ręką (prawą)
Zresztą takie noszenie sprzętu jest wygoniejsze niż z paskiem przewieszonym na szyi.

Pawelzqx  Dołączył: 22 Mar 2009
Jako, że z paska na szyję korzystam bardzo rzadko(zazwyczaj noszę w ręce albo w torbie), zainteresowałem się tego typu paskiem. Mam pytanie - czy tego rodzaju paska da się używać z gripem? Bo się już przyzwyczaiłem do gripa i często z niego korzystam ;-) .

Pawelzqx Tak. Zaraz wrzucę jakieś foto.

[ Dodano: 2011-01-29, 18:38 ]
Za ciemno komórka nie wyrabia.
Ale właśnie z gripem pasek nadgarstkowy jest wygodny.

Pawelzqx  Dołączył: 22 Mar 2009
JackDeJack, a można w takim przypadku, przy ręce włożonej w tej pasek chwycić za grip? Czy zostaje wykręcanie nadgarstka jeśli chce się zrobić zdjęcie w pionie?

Pawelzqx, Da się :mrgreen:
Ale ja mam 173cmm i za bardzo barczysty nie jestem :idea:

Marek69  Dołączył: 19 Gru 2007
Dyskusja rozwinęła się i oto chodziło, może macie panowie namiar, gdzie można nabyć taki odpowiedni pasek (sklep w necie, allegro) bo na obrazku wszystko ładnie wygląda, a używać się nie da, do focenia robię tylko zakupy z necie. :-B

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009

Ja kupowałem u Czesia - wcisnął mi jak odbierałem lampę.
Co jak z linka wyżej tylko ta blaszka jest metalowa.

[ Dodano: 2011-01-29, 22:09 ]
Troszkę droższy ale z fajną płytką
http://cgi.ebay.com/Horus...=item3f047a5a70

Skocz do: