sylwiusz  Dołączył: 19 Kwi 2006
I ma dosc szybki AF i Sra w dodatku... Mily kompakcik.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
a ja się zakochalem w a30 pentaxa - taki fajny maly czarny :roll:
Namawiałem ich na niego, nawet się podobał. Ale mieli mniejszy budżet na cyfrówkę. A Sony, to W35 :evil:

Kfan  Dołączył: 02 Mar 2007
sylwiusz napisał/a:
Tak, ta swiadomosc marki Sony jest wszechobecna, szczegolnie wsrod starszego pokolenia, ktore mialo TV i sprzet audio Sony. Na szczescie w dobie internetu to się zmienia, jak komus cos się podoba to sprawdzi sobie bez problemu czy warto to kupic czy nie, mlode pokolenie nie jest juz pod takim wrazeniem marki Sony jak starsze.

Z tą teorią raczej trudno się zgodzić akurat w tym przypadku Pentaxa trzymał starszy pan a Sony młody chłopak - fakt starsze pokolenie bardziej kojarzy Sony z RTV ale z fotografią to raczej Pentaxa gdyż Sony wówczas w tej branży nie istniało dopiero kiedy wymyślono kamery viedeo to się zaczęło.
Tak czy inaczej nawewt nasze Pentaxy by nie istniały bez matryc Sony no chyba że mielibyśmy Fuji z czego bym się ucieszył.

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
sylwiusz napisał/a:
Tak, ta swiadomosc marki Sony jest wszechobecna, szczegolnie wsrod starszego pokolenia, ktore mialo TV i sprzet audio Sony. Na szczescie w dobie internetu to się zmienia, jak komus cos się podoba to sprawdzi sobie bez problemu czy warto to kupic czy nie, mlode pokolenie nie jest juz pod takim wrazeniem marki Sony jak starsze.

Niby tak, ale często to młodsze pokolenie jest uzależnione finansowo od tego starszego, któremu nie zawsze da się przetłumaczyć...

Pozdrówka
Marucha

tom  Dołączył: 07 Maj 2007
przeciesz nasze pentaxy nie maja matrycy sony :P czy ja o czyms nie wiem?

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
tom napisał/a:
Ta druga opcja.

tom napisał/a:
Raczej wszystkie cyfrówki mają ich matryce. Wyjątek to Fuji i DSLR Canona. Nie wiem, jak z kompaktami C.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
tom napisał/a:
przeciesz nasze pentaxy nie maja matrycy sony

A czyją matrycę mają?

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Olki miały matryce Kodaka, teraz przesiadają się na Panasłoiki.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
tom napisał/a:
czy ja o czyms nie wiem?

Prawdopodobnie jeszcze wielu rzeczy

Michu napisał/a:
Olki miały matryce Kodaka
Poważnie :shock: , myślałem, że Sony.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Kodak. Dlatego tak wychwalali oddawanie kolorów i narzekali na szum.

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
No i jeszcze o Sigmach z Foveonem zapomnieliście...
BTW, kompakty Canona też mają Sony w środku...
No chyba, że włączymy w rozważania droższe cyfrówki - takie z kilkudziesięciomegapikselowymi sensorami Dalsy, czy Kodaka... W tym segmencie Sony raczej nie spotkasz... :mrgreen:

Skocz do: