| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
tref napisał/a:Wiem jednak, że Ćwik nie pokazał szerokiego spektrum emocji.
Nie wiem czy to prawda, ale brzmi pesymistycznie.tref napisał/a:Jako wewnętrzny obserwator znający realia nie potrafiłem tego ogarnąć. Wiem, że zewnętrzny obserwator nie mógł pokazać tego prawdziwie - nie będąc Polakiem nie dało się. Sytuacja patowa generująca banalne obrazki.
tref napisał/a:Bardzo mało widziałem dobrych zdjęć z kwietniowego okresu. Musiały powstawać, bo gazety chciały mieć materiał. Ludzie robili, bo trzeba, wypada, nie można nie robić. I mało z tego jest prawdziwej fotografii, a dużo bezsensownych strzałów.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
tref napisał/a:
A gęby... Gęb też nie pokazał. Tam się naprawdę działo i wychodziło z ludzi wszystko czym nasiąknęli przez ponad 1000 lat istnienia naszego państwa: korzenie, wpływy wschodnie i zachodnie, mentalność, przyzwyczajenia, etc.
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
iczek napisał/a:nagradzają jakieś byle co, ze strzelaniny w Rio...
tref napisał/a:Szkoda, że ten set został nagrodzony, bo znów idzie w świat zakłamana rzeczywistość.
No reason to get excited.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
alekw napisał/a:Otoz to, mam takie odczucie, ze przez pierwszych kilka dni wszelkie emocje byly bardzo prawdziwe.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:alekw napisał/a:Otoz to, mam takie odczucie, ze przez pierwszych kilka dni wszelkie emocje byly bardzo prawdziwe.
Tez mialem takie wrazenie. Ale pamietam je ZUPELNIE inaczej niz te z reportazu.
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
alkos, ale skad ty je dokladnie pamietasz? Bo, ja bedac w Gdansku, jakos nie odczulem zadnych kolektywnych emocji, poza szokiem i niewiara w sobote rano, narastajacym zazenowanie dnia nastepnego, calkowita cisza w pracy i wsrod znajomych przez pierwsze 3 dni i naglym wybuchem niezgody na to co nam funduja media, hierarchia wiadoma jaka i politycy (w tej kolejnosci) - tak jakby kazdy bal sie przemowic w swoim imieniu przez pierwsze dni zaloby.alkos napisał/a:Ale pamietam je ZUPELNIE inaczej niz te z reportazu.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:alkos, ale skad ty je dokladnie pamietasz?
dzerry napisał/a:to co nam funduja media, hierarchia wiadoma jaka i politycy (w tej kolejnosci) - tak jakby kazdy bal sie przemowic w swoim imieniu przez pierwsze dni zaloby.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
dzerry napisał/a:Sukcesem bedzie, gdy 3% odbiorcow tego konkursu, zapamieta w ogole z jakiego to kraju zdjecia i czego one w ogole dotycza.
tref napisał/a:...Wiem, że zewnętrzny obserwator nie mógł pokazać tego prawdziwie - nie będąc Polakiem nie dało się. Sytuacja patowa generująca banalne obrazki...
pozdrawiam,
dzerrry
Cytat![]()
Fot. Jodi Bieber
Bibi Aisha to pseudonim. Dziewczyna, choć od wielu miesięcy mieszka w Stanach, wciąż boi się ujawnić prawdziwe nazwisko. Pochodzi z południa Afganistanu, z prowincji Uruzgan. Gdy miała 12 lat jej ojciec zgodził się oddać ją za żonę przywódcy miejscowych talibów. Rodzina męża traktowała ją koszmarnie, więziła i głodziła. Gdy dziewczyna uciekła, jej własny ojciec doprowadził ją z powrotem do domu teściów.
Wielu Pasztunów uważa, że kobieta, która uciekła z domu męża jest źródłem hańby dla własnej rodziny. Żeby ukarać Aiszę, mąż obciął jej nos i uszy. Dziewczyna zemdlała z bólu. Ocknęła się na pustkowiu za wsią. Udało jej się dotrzeć do Kabulu, gdzie pomocy udzieliła jej pozarządowa organizacja Women for Afghan Women. Od jesieni przebywa w USA, jeden z kalifornijskich szpitali podjął się odtworzenia obciętych części jej twarzy.
Choć szariat zabrania okaleczania, czyn męża Aishy zaaprobował loklany mułła - uznał, że będzie to przestroga dla innych dziewcząt z okolicy. Według Niezależnej Afgańskiej Komisji do Spraw Praw Człowieka ponad 50 proc. Afganek spotyka się z przemocą domową, 40 proc. wydawanych jest za mąż wbrew woli. Kobiety w tradycyjnych rejonach Afganistanu traktowane są jak rzecz, o ich losie decydują najpierw ojcowie lub bracia, następie mężowie. 85 proc.Afganek to analfabetki.
http://cwiczeniazpatrzenia.blox.pl/html
M.W napisał/a:"Dorwać skur...!!!"
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:M.W napisał/a:"Dorwać skur...!!!"
albo zawołać jak Arnold Amaury: Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.
Waidodayo!
hungry.ant
Mertz napisał/a:więc podanie takiego cytatu bez wyjaśnienia jest IMO - trochę pretensjonalne.
technik219 napisał/a:a kogo darować życiem
nie ma mnie w internecie
nie ma mnie w internecie