Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Robiłem kiedyś odbytki w Vertis.pl.
Jakość ok. tyle, że to Fuji i ma przypadłość która dotyczyła już analogowych filmów tego producenta (w niektórych przypadkach to zaleta) a mianowicie lekko zielony zafarb.
Bardzo dobrze wychodzą tu zdjęcia z zieloną trawą itp., niestety ale dla czarno-białych fotek nie jest to zbyt dobre.
Szarości są bardzo lekko, ale jednak zielone.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Markus napisał/a:
Robiłem kiedyś odbytki w Vertis.pl.
Za to jak ostatnio zrobiłem u nich duże odbitki( 20x30 i 30x45), to spaprali czerwony kolor :-/ .A tak chwaliłem ten lab :oops:

mily  Dołączył: 19 Kwi 2006
caly czas robie w lab-net.pl i wyniki powtarzalne - nie narzekam

mily napisał/a:
caly czas robie w lab-net.pl
Zobaczę, teraz mają promocje na duży format. Wyślę parę sztuk. Dzięki.

KR  Dołączył: 25 Sie 2006
Ja też robie od półtora roku w labnet'cie i różne formaty od 10x15 do 30x40 i jestem zadowolony. Tak jak pisał mily, jakość utrzymuje się na jednym poziomie.
Do tego miły i szybki kontakt i niskie ceny. Polecam.

Pozdrawiam

gatto_nero
[Usunięty]
A któryś z tych powyżej wymienionych labów udostępnia profil kolorów dla danej maszyny w połączeniu z konkretnym papierem ?

KR napisał/a:
Ja też robie od półtora roku w labnet'cie
Dałem do zrobienia pare odbitek. Wszystko niby ok, ale kolor czerwony, to jedna wielka plama. Chyba będę oddawał tam pliki, które nie maja tego koloru. Ale porównywałem z wydrukiem. W innym labie na innym papierze i maszynie to samo. Widać nie za bardzo sobie radzą z tym kolorem :-/

[ Dodano: 2007-05-29, 16:09 ]
gatto_nero, Lab-net ma na stronce profile do Kodaka

astw  Dołączył: 23 Sie 2007
  www.crazyfoto.pl - jeszcze mnie nie zawiedli
:-) Robiłem ostatnio ponad 400 zdjęć na Kodaku, bardzo dobra jakość. Mają też format 11,4x15,2 co przy kadrze 4/3 jest idealnym rozwiązaniem. Poza tym mjest do wyboru standardowy papier, royal i metallic.
Pozdrawiam
Andrzej

athomer  Dołączył: 26 Lip 2007
Ja również korzystam z Fotonetu w Tychach, odbieram u siebie w Sosnowcu. Do tej pory oprócz jednego razu było ok - ten jeden raz kiedy nie byłem zadowolony to kiedy zaznaczyłem opcję "optymalizacja kolorów".
Mam natomiast zastrzeżenia do tego iż ich program do transeru plików dodatkowo kompresuje jpgi. Ponieważ do tej pory wysyłałem tam tylko zdjęcia z Canona a75 pewne rozmycie szczegółów spisywałem na karb 3mpx i może zbyt "agresywnej" obróbki. Nie wiem jak to jest w przypadku zdjęć z kasetki musze wysłać tam coś testowo i przekonać się czy ta dodatkowa kompresja jest widoczna na zdjęciach.

MaX  Dołączył: 05 Mar 2007
W teście internetowych fotolabów, przeprowadzonym przez dwutygodnik "Komputer
Świat”, najwyższą notę uzyskał serwis Superfoto.pl.

Kryteria, które były brane pod uwagę w ocenie laboratoriów, to przede wszystkim:
wielkość oferty, łatwość obsługi witryny, jakość i cena odbitek, sposoby
zamawiania i formy płatności, formy dostawy i czas realizacji.

Superfoto.pl został również wyróżniony przez magazyn 'PC Format" w teście
przeprowadzonym wiosną tego roku.

nediam  Dołączył: 07 Wrz 2007
Korzystałem kilka razy z superfoto.pl, ogólnie polecam.

Ja ostatnio robiłem w fotojoker.pl
150 odbitek 10 x 15 za 0,28 zł szt.
na matowym papierze(Fuji crystal archive) i wyszło ok :-)
Nieco gorzej im poszło z 20 x 30, tu zamiast matu jest błysk, na tym samym papierze.
Nie chciało mi wykłucać o ponowienie realizacji zapłaciłem 20 zł za 10 odbitek.
Z dużymi formatami spróbuję w innym fotolabie :-)
Przy dużych formatach warto oddawać pliki w tiff na CD.
Bo z tego co zauważyłem wszystkie programy do wysyłania zdjęć przez internet kompresują je do średniej jakości jpg.

KR  Dołączył: 25 Sie 2006
espresso napisał/a:
Dodano: 2007-09-24, 15:42 ]
Markus napisał/a:
Bo z tego co zauważyłem wszystkie programy do wysyłania zdjęć przez internet kompresują je do średniej jakości jpg.

W lab-net.pl chyba nie, a wynika to z prędkości zsyłania.

Tak jest. Program LAB_NET'u nie kompresuje fotek.

Niestety sama firma nie jest w porządku. Kiedyś byłem zadowolonych z ich usług.
Korzystałem z ich usług półtora roku i nadszedł koniec naszej współpracy.
Panowie coś sobie poprzestawiali w maszynach i dwa ostatnie zlecenia, w których średnio było 150~200 zdjęć w różnych formatach od 10x15 do 30x45, zrobili w tak dziwnych kolorach że strach patrzeć na fotki.

Reklamacji oczywiście nie uznali. Mi to wystarczyło. Przez ich błędy jestem w plecy na 300 zł. :evil:

Teraz poszukuje innego labu, któremu można zaufać a sam odradzam LAB-NET.

Yalin  Dołączył: 04 Sie 2007
Ja robię tutaj -->http://213.25.174.206/foto.html
Bardzo szybka wysyłka. Jakość też dobra. Jak narazie bez problemów.

yacek13  Dołączył: 07 Gru 2007
Malutki OT.
Ja mam taki problem z Fotolabami. Wysołuję odbitki 20x30 prawie zawsze portrety i wszystko jest ładnie, ostro z wyjątkiem twarzy. Na twarzy nie są oddawane wszystkie tony, tylko takie plamki, jakby rozdzielczość była za mała. A zdjęcia są 8-10 mpx. Ubranie i tło jest w porządku, tylko te twarze. Zakładam, że to jakiś mój błąd, ale jaki? Próbowałem w 4 miejscach i wszędzie nie jest tak, jakbym chciał...

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Foto standardowe - Wilab na Świętokorzyskiej
Bardziej ambitnie - ProfiLab na Dzikiej

kenzo  Dołączył: 23 Gru 2007
oyo555 napisał/a:
http://www.fotograf.net.pl/ Wszystko w terminie i w dobrej jakości. Najlepszy lab w Krakowie.

Potwierdzam, tylko tam robię. Mialem u nich dwie reklamacje do tej pory (z winy Pani pakującej zdjecia do wysłania) obie załatwione od ręki, na drugi dzień wadliwe zdjęcia dowiezione.

Ostatnio zrobiłem sobie ok. 140 odbitek w fotojoker.
Zamówiłem z linii premium na papierze Kodaka.
Niestety ale efekt bardzo słaby, kolory przekłamane..
Praktycznie wszystkie z żółtym zafarbem.
Nie polecam.

mirekin  Dołączył: 03 Gru 2008

Przemas  Dołączył: 11 Gru 2006
Robiłem odbitki 30x40 w [URL=http://diprint.pl/ ] http://diprint.pl/ [/URL] na ok 40 szt 2 był lekko kolorystycznie przekłamane. Generalnie polecam. Ceny bardzo przystępne.

Skocz do: