cyfranka+analogów kilka+szkiełek przeróżnych mnóstwo. Czyli Pentaxy, Canony, Minolty i pewnie coś jeszcze dokupię
K5IIs, K100D, MZ-S QD, Z-1 QD, MZ-5n QD, MZ-6 QD, Super A + optyka: Pentax K, M, A, F, FA, FAJ, DA, DA Limited, DA*; Sigma DC i DG; Tamron Di; Tokina; Adaptall-2 oraz M42x1; F 1,7x AF Adapter; AF-540FGZ; BG-10; O-GPS1; pierścienie makro; drobiazgi
zdaje się, że ma też tryb cichej pracy. Faktycznie, rozmieszczenie przycisków wymagałoby przestawienia.Jarek Dabrowski napisał/a:EOS 5 to wyższa kultura pracy, jest cichszy,
cyfranka+analogów kilka+szkiełek przeróżnych mnóstwo. Czyli Pentaxy, Canony, Minolty i pewnie coś jeszcze dokupię
Yashica Mat124, Canon 100d
a to prawda, też na to zwróciłem uwagę.Eldred napisał/a:EOS 5 jest fajny ale ma wyraźnie starszą stylistykę i jest duży i brzydki
Canon Eos 5D MkII, 580 EXII, Ef 24 1.4, Ef 85 1.8, Ef 50 1.8 i dobre chęci.
talent antyfotograficzny
właśnie na brak tego wspomagania w 30/33 narzeka autor tego porównania w linku powyżej. To że ma 3 punkty AF to raczej nie ma dla mnie znaczenia, siła przyzwyczajenia jest wielka więc i tak używam tylko centralnego - jakoś się pewniej czuję, tym bardziej, że nie dowiem się czy af chybił i nie zrobię poprawki :)wintermute napisał/a:w słabszym oświetleniu rzuca czerwone paski aby pomóc AF'owi
---------------------------
Canon Eos 5D MkII, 580 EXII, Ef 24 1.4, Ef 85 1.8, Ef 50 1.8 i dobre chęci.
seweryn1 napisał/a:Ciekaw jestem jak wypadłoby porównanie dziś, choć jestem prawie pewien, że analog miał większy wizjer niż moja obecna cyfra.
talent antyfotograficzny
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
dzięki, ale zanim to nastąpi juz pewnie sobie kupię :) ale jak kupię coś innego niz 50 to chetnie pooglądam na żywo i wtedy poproszę Ciebie o przyniesienie.wintermute napisał/a:mogę przynieść tego canona na jakiś śląski flash mob pentaksiaży