hippiska napisał/a:ale jak zamontuje go na pierscionki to chyba nic nie zmienia ? czy bede musiala cos dokupic jeszcze ?
Kx z kitem+55-300 Tami 28-200XR, Raynox i .. .
Coś jeszcze by się zdało , umiejętności , wiedza ?
500px.com/tenguely | K-5 | FA31 | A50/1.2 | FA77 | Tamron SP 300mm F2.8 LD-IF
K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
www.morawiec.info Fotografia Zbliżeniowa
hippiska napisał/a:panowie posiadam pentax k-x, kupilam do niego obiektyw pentax 50mm/1.7. chcialam go zamocowac odwrotnie na pierscienie posrednie
hippiska napisał/a:powiedzcie mi jeszzce bo jestem ciekawa , jak sie reguluje przeslone przy takim zastosowaniu , trzeba ja czyms przykleic czy co ?
Zobacz jak wygląda pierścień odwrotnego mocowania, zobacz jak wygladaja pierścienie pośrednie a rozwiązanie nasunie sie samo. MożeADestroyer napisał/a:hippiska napisał/a:
panowie posiadam pentax k-x, kupilam do niego obiektyw pentax 50mm/1.7. chcialam go zamocowac odwrotnie na pierscienie posrednie
Odwrotnie na pieścienie? Możesz jaśniej, bo nie łapię?
drawa napisał/a:włączona stbizacja będzie działać. Tylko ile ustawić w tym zestawie
Kx z kitem+55-300 Tami 28-200XR, Raynox i .. .
Coś jeszcze by się zdało , umiejętności , wiedza ?
drawa napisał/a:Zobacz jak wygląda pierścień odwrotnego mocowania, zobacz jak wygladaja pierścienie pośrednie a rozwiązanie nasunie sie samo. Może
jarek65w napisał/a:Jaką ogniskową podać przy podpięciu kita do Kx-a - odwrotnie ?
K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
www.morawiec.info Fotografia Zbliżeniowa
Kp | K-5 | Z-50p | ProgramA | ME | MZ-M zdechlak do rozbiórki
Zakład przerobu stłuczki szklanej
www.pentaxphotogallery.com/artists/dragoman
yusuf napisał/a:nie kręć, są dwa rodzaje pierścieni odwrotnego mocowania:
ADestroyer napisał/a:spotkałem się z pierścieniem redukującym - adapterem, który umożliwia odwrotne przytwierdzenie obiektywu do korpusu aparatu
yusuf napisał/a:Mam taki, działa to bez problemu
Kp | K-5 | Z-50p | ProgramA | ME | MZ-M zdechlak do rozbiórki
Zakład przerobu stłuczki szklanej
www.pentaxphotogallery.com/artists/dragoman