Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
pool80 napisał/a:Troche jestem na bakier z ang. Mógłby ktoś opisać jak sprawdzić AF w trybie LV w tym tescie? http://www.komar.org/faq/camera/auto-focus-test/
I bez LV w tym? http://www.sendspace.pl/file/Q4ad0n2z/
ps. Szablon wyciąłem, wersja z celownikami i wgrałem debug mode. Przestawiać AF w korpusie umiem. Chodzi mi tylko o sposób testowania. Chyba w 1 i 2 trzeba ostrzyć z 40x ogniskowa na pełnej dziurce. W szablonie mam celować prostopadle w środkowy pkt. Po co są boczne? I czy o czymś jeszcze należy pamiętać?
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
arob napisał/a:Coś mnie tkneło - ustwaiłem mikroregulację AF po bożemu na 0. I nagle wszystko zaczeło wychodzić ostro
The roots of education are bitter, but the fruit is sweet
arob napisał/a:Ktoś tu na forum kiedyś napisał, że powinien być zakaz robienia testów FF/BF ---świete słowa. Nie szukajcie na siłę problemów bo je dostaniecie
czyżby bliźniaczy problem rodem z K-5, albo raczej z Safoxa IXmtb napisał/a:jest poważny problem z FF przy świetle żarowym.
The roots of education are bitter, but the fruit is sweet
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
mtb napisał/a:Problem w tym, że w pewnej liczbie K-r (nie wiem w jakiej, ale sądząc po wpisach na zagranicznych forach, że pewnie w całkiem pokaźnej) jest poważny problem z FF przy świetle żarowym.
Kp | K-5 | Z-50p | ProgramA | ME | MZ-M zdechlak do rozbiórki
Zakład przerobu stłuczki szklanej
www.pentaxphotogallery.com/artists/dragoman
X-T1
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
X-T1
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Zdecydowana poprawa po korekcie autofokusa.bazyli88 napisał/a:Zrobiłem 3 fotki , i wrzuce je poniżej.
X-T1