Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
wojtekk napisał/a:Nasza cywilizacja nie ma przyszłości. Serio.
Raven napisał/a:Ma, kwestia tylko jaką...
wojtekk napisał/a:Raven napisał/a:Ma, kwestia tylko jaką...
Świetlistą, gorącą i gwałtowną ;)
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
wojtekk napisał/a:Nasza cywilizacja nie ma przyszłości. Serio.
Cytat... w ZSRR na 110 poligonach wybuchło około tysiąca bomb nuklearnych ... Że na Nowej Ziemi zrzucono w 1961 roku "Carbombę" o mocy 50 megaton, która wytworzyła energię równą jednemu procentowi mocy powierzchni słońca ... Oparzenia trzeciego stopnia odnotowano wówczas sto kilometrów od miejsca eksplozji, a fala uderzeniowa okrążyła ziemię trzykrotnie. Promieniowanie na poligonie Tockoje w obwodzie orenburskim jest nadal wyższe niż w Czernobylu, gdzie do awarii doszło równo 25 lat temu. Na skutek eksperymentów pod Semipałatynskiem, który leży teraz w Kazachstanie, ponad milion osób wciąż cierpi na chorobę popromienną. Świat dowiedział się o tym po rozpadzie ZSRR, kiedy zagranicznym naukowcom umożliwiono prowadzenie tam badań.
a_czacha napisał/a:Poza tym po wojnie atomowej umiera się głównie z zimna i z powodu braku światła (fotosynteza raczej szczątkowa) niż z gorąca. Spalonych falą ciepła szczęśliwców byłoby stosunkowo niewiele.
CytatNie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie.
Ich weiß nicht mit welchen Waffen sich die Menschen im 3. Weltkrieg bekämpfen, aber im 4. werden es Keulen sein. (niem.)
— Albert Einstein
a_czacha napisał/a:Bardzo dobry film, szczególnie rola Freda Astairea.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
CytatPsioczą ludzie na Amerykanów
M.W napisał/a:A gdyby Ameryki (USA, Canada) nie było ?
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
GieKa napisał/a:Ciekawe jak taki jeden wybuch wpływa np. na klimat? Jakby nie było troszku energii się przy tym wydziela a takich wybuchów było ponad 2000.