Pentax K-5 (niedługo) ; Tamron 75-300mm f/1:4.0-5.6 LD ; SMC Pentax-A f/1:1.7 50mm i f/2 ; Pentax ME (czarny) ; Velbon Sherpa 200R ; Miranda 35-70mm f/3,5-4,8 - Macro
piszesz o dziewczyniekujapa napisał/a:(traktowałem i dbałem o nią jak o własne dziecko
oliee0 napisał/a:Spróbuj to jakoś wyrobić, pokręć tym tak ze 2 minuty i zobacz
CytatSMC Pentax-F 1:4-5.6 35-80mm - shit jakich mało!
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
K-5; S 17-50 2,8; AF 540 FGZ;
Samozwańczy kustosz oddziału muzeum klubu użytkowników pentax@pl
zipzip napisał/a:Czy akumulatory są w pełni naładowane. Potem przeczyść styki w akumulatorach i blaszki w korpusie.
newcastle26 napisał/a:mam ladowarke ktora wszyscy na tym forum polecali bc 700
zipzip napisał/a:podejrzewam, że masz wersję 1.01.
zipzip napisał/a:chociaż mało prawdopodobne aby pomogło
zipzip napisał/a:proces odświeżania akumulatorów
newcastle26 napisał/a:no wlasnie nie robilem odswiezania jeszcze
To raczej nie dziwi, bo z akumulatorami innymi niż Ni-Cd raczej niewiele ona pomoże.zipzip napisał/a:Nie ma się co wstydzić, że tego nie zrobiłeś. Sporo osób albo nie wie o tej funkcji, albo po prostu o niej zapomina.
bigt napisał/a:To raczej nie dziwi, bo z akumulatorami innymi niż Ni-Cd raczej niewiele ona pomoże.
bigt napisał/a:posiadam oosbiście BC700 i porównywałem wyniki pomiaru z tymi przeprowadzonymi przez parę różnych, w tym baaaardzo porządnych modelarskich ładowarek i wyniki różniły się o ładnych parędziesiąt procent
bigt napisał/a:Dużo zależy też od metody pomiaru, rodzaju obciążenia i prądu rozładowania.
bigt napisał/a:Najbardziej niebezpieczne , szczególnie na forach, jest powtarzanie zasłyszanych opinii czy przesądów które stają się legendami. Świetnym przykładem jest np sprawa formowania aku...
Jest sporo publikacji naukowych na temat właśnie akumulatorów gdzie ludzie miesiącami badają pewne zjawiska i czasami nawet dość prosto piszą o tym co zbadali.
Oczywiście większość jest po angielsku, ale warto poczytać.
bigt napisał/a:Można np dowiedzieć się jak najlepiej jest przechowywać aku, w jakim procentowym stanie naładowania i jak kończy się trzymanie ich rozładowanych przez różny okres czasu.
zipzip napisał/a:Tak więc umieszczając w ładowane akumulatory wybierajcie funkcję rozładowania.
takCytati jeszcze mam takie pytanie - czy trzeci styk od lewej (w body) powinien byc caly czas wcisniety?
Pentax K-5 Tamron 17-50 F2,8 Sigma 70-200 F2,8 Pentax DA 18-55 WR Pentax-M 50 F1,4 Pentax AF-540