PCS
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
PCS
To raczej te ceny z kosmosu ,badur napisał/a:rozglądam się za 21/3,5,
135/3,5 bywają u nas w cenach dość rozsądnych. Reszta raczej rzadko i tanie nie są.badur napisał/a:85/2, 100/2,8, 135/2,8 (ewentualnie 135/3,5).
Jak masz do wszystkich to zazdroszczę bo ja nie mam. Ale ja kupowałem jak była okazja i wtedy raczej nie było szkieł z dodatkami. 100/2,8 baaardzo polecam, piękne, ostre, malutkie. Mam 2 sztuki 50/1,8, jakbyś baardzo potrzebował... Ja mam OM-1 srebrny, ale za to ze skórką z krokodyla (Aki-Asahi i czarny OM-2SP. Odciążyłem sie trochę (był jeszcze jeden OM-1 i OM-2)badur napisał/a:mają bajeranckie osłony przeciwsłoneczne i oldschoolowe kuferki
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:Mam 2 sztuki 50/1,8, jakbyś baardzo potrzebował...
PCS
PCS
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
wojtekk napisał/a:Czy wszystkie szkła systemu OM mają, tak jak 50 1.8 Zuiko S (jedyny obiektyw, jaki znam) skoki przesłony tylko o pełen stopień?
Ile w tym systemie kosztuje jakieś sensowne 35mm?
PCS
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
Maciek napisał/a:Z tego co ja pamiętam to w szkłach Olympusa przesłona "zaskakiwała" co działkę ale można było ustawić wartości pośrednie i ich używać.
wojtekk napisał/a:
Jak, jeśli przeskakuje o pełną działkę? :)
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
CanisLupus napisał/a:Dokladnie. Zuiki da sie spokojnie ustawic pomiedzy przeslonami.