wuzet napisał/a:Nie tak dawno rozmawiałem ze znajomą, która zapytała mnie czy wróce do wiosny 2011 do kraju, bo jej córka wychodzi za mąż (połowa 2011) i nie mogą znaleźć wolnego fotografa
wuzet napisał/a:Co ciekawe, siostrzeniec opowaiadał mi o jednym takim magiku [...] I nadal ma zlecenia
"Living is easy with eyes closed"
sołtys napisał/a:Bo właśnie wydaje mi się (acz nie poparte to jest jeszcze własnym doświadczeniem a li tylko obserwacją świata mnie otaczającego), że chodzi o to aby "wejść w tryby". Zapotrzebowanie w tej branży jest na każdy gatunek i podgatunek fotografa. Wszystko zależy od tego czy wystarczą nam osiągnięcia w "gminnych zawodach strażackich" czy jednak mierzymy wysoko i chcemy znaleźć się na olimpiadzie. Jeśli wiecie co mam na myśli.
Pełna torba śmieci, może by się nauczyć zdjęcia robić?
lRem napisał/a:O wła, czy ktoś z forum chałturzy w okolicach Bydgoszczy?
Pozdrawiam
Arti
Raynold1987 napisał/a:Ostatnimi czasy zacząłem robić zdjęcia ślubów i wesel u znajomych. Na razie za darmo, aby zobaczyć "co i jak". Kolega kamerzysta mówił mi, że często otrzymuje zlecenia na zasadzie "przejęcia" - jakiś mega wypaśny foto-videowiec bierze kilka zleceń na 1 termin, a potem przekazuje klientów znajomym...
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L